39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialConsilier județean din Timiș, găsit incompatibil de ANI

Consilier județean din Timiș, găsit incompatibil de ANI

Consilierul local al comunei Darova, din Timiș, Ionel Dandu, a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de viceprimar, cât și funcția de administrator al unei companii, se arată într-un comunicat remis de ANI.

”DANDU IONEL s-a aflat  în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de viceprimar, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator al S.C. BICAZ S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcția de viceprimar […] este incompatibilă cu[…] funcția de […] administrator la societățile comerciale”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, ANI îl suspectează pe Dandu și de fals în declarații, întrucât nu a menționat, în declarația de interese că deținea funcția de administrator unic al S.C. BICAZ S.R.L

”Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute la art. 175, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, explică anchetatorii.

Ionel Dandu a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază și a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă