26.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialConserve din carne de cal pe post de carne de vită, RETRASE...

Conserve din carne de cal pe post de carne de vită, RETRASE de pe piaţă. Vezi de unde îţi poţi primi banii înapoi, dacă le-ai cumpărat

UPDATE. Lanţul de magazine Carrefour România a precizat, într-un comunicat oficial remis redacţiei, că nu a comercializat niciodată conserve cu carne de vită „Ardealul”.

 „Carrefour Romania nu comercializeaza in nici unul dintre magazinele sale conserve cu carne de vita Ardealul. Am remarcat articolul care mentiona, in mod eronat, retragerea produsului de la raft, in conditiile in care conservele cu carne de vita Ardealul nu exista in oferta Carrefour Romania”, precizează reprezentanţii hypermarketului. 

––

Reprezentanţii producătorului de conserve Ardealul au precizat că au decis „retragerea de la comercializare a doua loturi de produs carne de vita Ardealul, cu data de expirare 05 dec 2014 si 15 Ianuarie 2015, ca urmare a existentei suspiciunii ca aceste doua loturi contin carne de cal, confirmate partial de analizele din 13 martie 2013. Asteptam in continuare rezultatele finale ale testelor cantitative saptamana viitoare”.

„Pentru producerea acestor conserve, noi am folosit carne de vita livrata de catre SC Optimeat SRL cu buletin de analiza, declaratie de conformitate si documente care atestau originea materiei prime, documente ce au fost puse la dispozitia autoritatilor competente,” mai precizează compania.

––

Lanţul de magazine Metro şi-a anunţat toţi clienţii care au cumpărat conserve din carne de vită Ardealul că, de fapt, carnea este de cal. Oamenii au fost chemaţi pentru a li returna banii, informează România TV. Şi Carrefour a retras aceste conserve de carne de la vânzare.

Scandalul legat de carnea de cal continuă. Lanţul de magazine Metro a decis să îşi cheme înapoi la magazine câteva mii de clienţi care au cumpărat în ultima perioadă conserve de carne de vită produse de firma Ardealul. Potrivit România TV aceste conserve ar conţine defapt carne de cal.

Clienţii Metro au fost chemaţi înapoi cu aceste conserve la magazin pentru a li se returna banii. Potrivit România TV, conservele nu pun în pericol sănătatea celor care consumă, însă Metro a decis returnarea banilor întrucât clienţii au fost minţiţi.

Toate conservele de carne de vită au fost scoase de pe rafturile Metro.

Şi lanţul de magazine Carrefour a retras aceste conserve de carne de la vânzare, a informat România TV.

Tot astăzi, inspectorii ANSVSA au suspendat funcţionarea mai multor dozatoare de lapte, în urma unor verificări la nivel naţional. Inspectorii sanitar-veterinari spun că laptele ar putea fi contaminat cu substanţe toxice.

Citeşte şi Dozatoare de lapte din Bucureşti, sub sechestru din cauza aflatoxinei

Citeşte şi Traseul laptelui. Cât lapte cu aflatoxină bem?

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă