3.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
AcasăSpecialConfruntări violente în Armenia: poliția a băgat în spital zeci de protestatari

Confruntări violente în Armenia: poliția a băgat în spital zeci de protestatari

Zeci de persoane au fost spitalizate după confruntările ce au avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Erevan, între poliție și manifestanți ai opoziției, informează Agerpres.

Poliția a folosit bastoane, bombe fumigene și grenade paralizante în cursul acestei manifestații de sprijin față de un grup de indivizi care s-au baricadat de două săptămâni într-un comisariat din capitală și care au luat ostatici pentru a cere demisia președintelui armean Serj Sarkissian.

Potrivit autorităților, aproximativ 60 de persoane au fost transportate la diferite spitale din oraș prezentând arsuri, fracturi și alte răni, în timp ce 165 de persoane au fost reținute. Dintre acestea '26 au fost arestate și celelalte eliberate', a precizat poliția.

Indivizi înarmați, susținători ai unui opozant încarcerat, Jirar Sefilian, au pătruns în comisariat la 17 iulie, ucigând un polițist și luând ostatice mai multe persoane. Ei au cerut demisia președintelui Serj Sarkissian. De atunci, ei au eliberat toți polițiștii luați ostatici, dar dețin de miercuri trei membri ai personalului medical care intrase în clădire pentru a-i îngriji pe răniți.

Unul dintre indivizii înarmați, Varuzhan Avetisyan a declarat vineri ziariștilor că este probabil ca autoritățile să pregătească un asalt după ce a văzut drone care ar putea lansa explozibili.

Peste 1.500 de persoane au ieșit săptămâna trecută pe străzile capitalei armene pentru a protesta împotriva guvernului și a cere o rezolvare pașnică a crizei. Poliția a ripostat la această acțiune utilizând gaze lacrimogene și grenade asurzitoare și a efectuat zeci de arestări.

Arestat în iunie pentru deținere de arme, opozantul Jirar Sefilian este acuzat că ar fi dorit să ocupe clădiri guvernamentale și centre de telecomunicații în Erevan. Fost militar, președintele Serj Sarkissian, prorus, a fost ales în 2008. Contestat de opoziție, sosirea sa la conducerea țării a provocat tulburări, soldate cu 10 morți.

Cele mai citite

Incendiu puternic în Popești Leordeni. Arde un depozit pe șoseaua de centură

Un incendiu puternic în Popești Leordeni s-a declanșat în dimineața zilei de duminică, 5 decembrie 2021. Incendiul s-a declanșat înainte de ora 7 dimineața...

Un parapantist a căzut de la 40 de metri în Poiana Brașov – VIDEO

Un parapantist a căzut de la 40 de metri după ce a rămas agățat de cablurile telecabinei mici din Poiana Brașov. O echipă Salvamont...

Formularul PLF, obligatoriu din 20 decembrie. Ce este și cum se completează

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a anunţat, duminică, faptul că România va introduce, din 20 decembrie, formularul de localizare...
Ultima oră
Pe aceeași temă