11.3 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Confruntări între separatişti şi manifestanţi proeuropeni, în oraşul Doneţk

Participanţii la un miting proeuropean desfăşurat în oraşul ucrainean Doneţk au fost atacați de activiști proruși, numeroase persoane fiind rănite în confruntări, informează Mediafax

Militanţii proruşi au atacat cu bastoane, cu pietre şi cuţite persoane care participau, în Doneţk, la un miting de susţinere a Administraţiei proeuropene de la Kiev. 

Tot luni, activişti proruşi având bâte şi purtând cagule pe feţe au atacat, la Doneţk, o filială a băncii Privat, deţinută de miliardarul şi oligarhul Igor Kolomoiski, informează AFP. Influentul oligarh a anunţat în urmă cu câteva zile că va oferi câte 10.000 de dolari pentru fiecare separatist predat autorităţilor.

Șeful administrației din Donețk, Serghei Tarura, și primarul orașului, Aleksandr Lukianchenko, s-au întâlnit cu președintele Ucrainei, Aleksandr Turchynov pentru a-i cere să ia o decizie în privința referendumului pe care aceștia doresc să-l organizeze pe 25 mai.

Oraşul Donețk se află de aproape o lună de zile sub controlul activiștilor proruși. Sediul administraţiei regionale a fost capturat pe 6 aprilie, iar cel al primăriei pe 16 aprilie.

Ultima oră
Pe aceeași temă