28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialCONFLICTUL TURCIA-SIRIA: Armata turcă continuă tirurile asupra poziţiilor siriene. Turcia a sesizat...

CONFLICTUL TURCIA-SIRIA: Armata turcă continuă tirurile asupra poziţiilor siriene. Turcia a sesizat Consiliul de Securitate ONU

Armata Turciei continua miercuri seara târziu tirurile de artilerie împotriva poziţiilor siriene la frontiera între cele două ţări, după uciderea a cinci civili într-un sat turc atins de tiruri provenind dinspre partea siriană a frontierei, anunţă agenţia turcă Anatolia, potrivit Mediafax.

Tirurile turce, susţinute de către o unitate cu baza în oraşul Akçakale, lângă frontieră, au provocat explozii puternice de partea siriană a frontierei, potrivit agenţiei Anatolia.

Potrivit postului privat de televiziune NTV, o treime din populaţia oraşului a fost evacuată ca măsură de precauţie.

Turcia a bombardat miercuri ţinte din Siria, ripostând unor tiruri de obuz provenind de pe teritoriul sirian care au cauzat moartea a cinci civili într-o localitate turcă de la frontieră, un incident de producerea căruia ONU şi aliaţii Ankarei au învinovăţit Damascul.

Această escaladare bruscă a tensiunii între cele două ţări vecine a început miercuri după-amiaza, când mai multe obuze au lovit localitatea Akçakale, situată chiar în faţa postului de frontieră sirian Tall al-Abyad, care a fost recet teatrul unor confruntări armate între trupe loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi rebeli din cadrul Armatei Siriene Libere (ASL).

Câteva ore mai târziu, la finalul unei reuniuni cu cei mai apropiaţi consilieri ai săi, premierul turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că armata turcă a bombardat, ca măsură de represalii, mai multe „ţinte”, pe care nu le-a identificat, situate pe teritoriul sirian.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă