10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialConflictul din estul Ucrainei: Peste 280.000 de persoane și-au părăsit locuințele

Conflictul din estul Ucrainei: Peste 280.000 de persoane și-au părăsit locuințele

Cel puţin 285.000 de persoane şi-au părăsit casele din cauza conflictului din estul Ucrainei, a spus un oficial al ONU, citat de  AFP, relatează Mediafax.

Autorităţile ucrainene au înregistrat până acum 117.000 de persoane provenind din regiunile afectate de conflict, precizează Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi.

Însă Vincent Cochetel, director în cadrul Biroului european al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, afirmă că numărul refugiaţilor este mult mai mare, oferind cifra de 285.000 de persoane.

"Conform autorităţilor ruse, iar noi considerăm credibilă această cifră, circa 730.000 de ucraineni au trecut în Rusia de la începutul anului până acum", a declarat Cochetel.

"Noi nu considerăm că toţi sunt refugiaţi, 168.000 au statut privilegiat, dar oricum nu este vorba de turişti", adaugă oficialul ONU.

Cele mai citite

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024

O brigadă de patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, va oficia la Campionatul European de fotbal din Germania, conform anunțului făcut astăzi...

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă