4.1 C
București
marți, 7 decembrie 2021
AcasăSpecialConflictul din estul Ucrainei: Peste 280.000 de persoane și-au părăsit locuințele

Conflictul din estul Ucrainei: Peste 280.000 de persoane și-au părăsit locuințele

Cel puţin 285.000 de persoane şi-au părăsit casele din cauza conflictului din estul Ucrainei, a spus un oficial al ONU, citat de  AFP, relatează Mediafax.

Autorităţile ucrainene au înregistrat până acum 117.000 de persoane provenind din regiunile afectate de conflict, precizează Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi.

Însă Vincent Cochetel, director în cadrul Biroului european al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, afirmă că numărul refugiaţilor este mult mai mare, oferind cifra de 285.000 de persoane.

"Conform autorităţilor ruse, iar noi considerăm credibilă această cifră, circa 730.000 de ucraineni au trecut în Rusia de la începutul anului până acum", a declarat Cochetel.

"Noi nu considerăm că toţi sunt refugiaţi, 168.000 au statut privilegiat, dar oricum nu este vorba de turişti", adaugă oficialul ONU.

Cele mai citite

UE refuză să revizuiască planul de acțiune climatică în 2022

Uniunea Europeană nu își va actualiza planul de reducere a emisiilor anul viitor, a declarat miercuri Comisia. Cu toate că Acordul de la Glasgow,...

Bancnotele euro vor avea un nou design până în 2024

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat că intenționează să schimbe designul bancnotelor euro. Instituția a transmis că pentru acest plan va colabora cu cetățenii...

Florin Cîțu, declarație neașteptată despre certificatul verde – VIDEO

Certificatul verde obligatoriu la locul de muncă este pe masa parlamentarilor, însă votul întârzie să apară. În România, rata de imunizare la aproape 1...
Ultima oră
Pe aceeași temă