28.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialCONFLICT CHINA-JAPONIA Patru nave chineze au intrat în apele teritoriale ale insulelor...

CONFLICT CHINA-JAPONIA Patru nave chineze au intrat în apele teritoriale ale insulelor disputate din Marea Chinei de Est

Patru nave guvernamentale chineze au intrat marţi în apele teritoriale ale insulelor din Marea Chinei de Est administrate de Japonia, dar revendicate de Beijing, a anunţat paza de coastă niponă, potrivit Mediafax.

Cele patru vapoare chineze de supraveghere maritimă au intrat în aceste ape după ora locală 12.30 (6.30, ora României), a precizat paza de coastă, care le-a cerut navelor să plece.

Tensiunile dintre cele două ţări au crescut în intensitate după ce, la începutul lunii septembrie, Japonia a naţionalizat aceste insule numite Senkaku de către Tokyo şi Diaoyu de către Beijing.

Nave chineze de supraveghere maritimă şi de pescuit au intrat de mai multe ori în limita apelor teritoriale, care se află la 22 de kilometri în largul acestor insule.

Acest arhipelag nelocuit format din cinci insule se află la 200 de kilometri nord-est de coastele Taiwanului şi la 400 de kilometri vest de Okinawa (sudul Japoniei).

Citeşte şi:

China: Cel puţin 36 de persoane au murit în urma unui accident maritim în Hong Kong

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă