31 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSpecialCondus pe ultimul drum cu onoruri militare

Condus pe ultimul drum cu onoruri militare

» Sute de galateni l-au condus pe ultimul drum pe sublocotenentul post-mortem Claudiu Marius Covrig, militarul de 29 de ani ucis vinerea trecuta intr-o ambuscada a insurgentilor afgani din zona Qalat.
 
Slujba a fost oficiata la biserica Sf. Ilie din cartierul Micro 17, de Daniel Oltean, vicarul Episcopiei Dunarii de Jos, si un sobor de preoti. Din partea conducerii armatei au participat la funeralii generalul Visarion Neagoe din partea Statului Major General al Armatei, seful de stat major al Fortelor Terestre, generalul locotenent Teodor Frunzetti si numerosi generali si ofiteri. Au fost depuse zeci de coroane din partea presedintelui Traian Basescu, a Guvernului Romaniei, ministrului Apararii, Teodor Melescanu, si colegilor din Batalionul 300 Infanterie "Sf Andrei" si Brigada 282 Mecanizata de la Focsani. Cortegiul a strabatut strada Brailei si Bulevardul Cosbuc si peste tot a fost intampinat cu lacrimi in ochi de mii de galateni, multi dintre ei alaturandu-se convoiului funerar pana la Cimitirul Eternitatea, unde Claudiu Maris Covrig a fost inmormantat pe Aleea Eroilor, alaturi de camaradul sau, Ionut Cosmin Sandu, ucis pe martie, in cadrul aceleiasi misiuni in Aganistan.

 

Garda de Onoare formata din militari de la Brigada 282 Mecanizata din Focsani a prezentat onorul, iar dupa ce tricolorul care acoperise sicriul si ordinul "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, cu insemne de razboi, au fost inmanate sotiei, sicriul a fost coborat in groapa. In semn de ultim omagiu al camarazilor de arme, Garda de Onoare a tras trei salve in aer. "Este un moment greu, care ne pricinuieste multa durere. Vom avea grija ca familia sa aiba tot ce trebuie. Aceasta grea pierdere sporeste hotararea si determinarea colegilor din unitatea lui Claudiu sa isi duca la bun sfarsit aceasta misiune", a declarat generalul Teodor Frunzetti.
In cursul saptamanii viitoare, militarii detasamentului de la Batalionul 300 Infanterie "Sf Andrei" isi vor incheia cea de a doua misiune in Afganistan, urmand ca misiunea monitorizarii in regiunea Zabul sa fie preluata de militarii de la Batalionul de Vanatori de Munte din Campulung Muscel. In cursul celor doua misiuni efectuate de militarii galateni in Afganistan, au fost ucisi trei militari si au fost raniti alti sapte.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă