22.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialConditii moderne de schi in statiunea Straja

Conditii moderne de schi in statiunea Straja

– Investitia in partia privata de schi a fost de 100.000 de euro.

Statiunea Straja este pregatita sa-si primeasca turistii, iar stratul de zapada este perfect pentru practicarea sporturilor de iarna.
Duminica a fost inaugurat si sistemul modern de acces pe partii, pe baza de cartele, investitie 100% privata, care a costat 100.000 de euro si este realizata cu echipament austriac de ultima generatie. Omul de afaceri Emil Parau, reprezentantul firmei care administreaza telescaunul si teleschiurile din Straja, a declarat ca a montat cele 8 porti de acces, dirijate pe computer, iar accesul la instalatiile de teleschi este bazat pe cartele. "Duminica a fost pus in functiune sistemul de acces pe partii si pana la pranz intrarea a fost gratuita. Apoi, am aplicat o taxa modica, de doar un leu", a declarat Parau.

Stratul de zapada din Straja este numai bun pentru schi, iar la munte sunt anuntate noi ninsori. "Doar pe partia Mutu nu se schiaza, pentru ca zapada a fost viscolita de vant. In rest, pe celelalte cinci partii se schiaza foarte bine, iar in partea de jos zapada depaseste un metru inaltime", a mai spus Emil Parau. Pentru ca turistii sa se simta cat mai bine la munte, a mai fost adus un ratrak pentru batatorirea zapezii de pe partii, astfel ca acum Straja dispune de cinci astfel de masini.

Turistii au inceput sa urce la munte, atrasi de conditiile bune, iar de Sarbatori, statiunea Straja va fi plina la capacitate maxima. Pentru a rezolva problema parcarilor, in conditiile in care in statiune nu a fost amenajata nici una dupa finalizarea drumului de acces, cabanierii au cerut ajutorul Primariei Lupeni. Edilii au promis ca va fi trimis un om care sa supravegheze masinile care urca la munte, astfel incat sa nu mai fie blocat drumul, cum s-a mai intamplat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă