3.6 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialConcursuri cu un singur candidat pentru sefia instantelor clujene

Concursuri cu un singur candidat pentru sefia instantelor clujene

Conducerea filialei clujene a Asociatiei Magistratilor din Romania a acuzat lipsa de transparenta in organizarea concursurilor pentru ocuparea unor functii de conducere in instantele si parchetele clujene. Potrivit AMR Cluj, lipsa de transparenta i-a determinat pe o serie de magistrati sa renunte la intentia de a candida pentru unele posturi.
Concret, magistratii clujeni sunt nemultumiti de faptul ca proiectele manageriale ale celor care vor sa candideze pentru functii de conducere nu au fost publicate pe Internet. O alta nemultumire se refera la faptul ca membrii comisiilor de examinare care nu sunt judecatori pot fi inregimentati politic. De asemenea, reprezentantii Asociatiei Magistratilor mai reclama faptul ca nici un psiholog nu a fost inclus in comisiile de examinare.
In conditiile in care cea mai mare parte a celor care doreau sa candideze pentru functii de conducere in fata comisiilor de examinare nu se vor prezenta, in trei cazuri din patru decat un singur candidat pentru postul respectiv.
Pentru postul de presedinte al Tribunalului Comercial Cluj, ramas liber in urma pensionarii jucatoarei Ligia Crisan Bodea, nu va candida decat judecatoarea Liliana Cengheri, cea care conduce in prezent instanta prin delegatie. Pentru postul de vicepresedinte al Tribunalului Cluj, ramas liber in urma pensionarii magistratului Ion Turcu, nu va candida decat judecatoarea Sorina Selesiu. Pentru postul de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj exista un singur candidat, Eugen Rosca. Actualul sef al Parchetului, procurorul Ilie Narita, nu a dorit sa se inscrie in competitie.
Ilie Narita, care este de fapt procuror general-adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba, a fost numit cu delegatie la conducerea instantei clujene de catre procurorul general al Romaniei Ilie Botos, in contextul scandalului procurorului Danila Suciu. Acesta a fost demis de la conducerea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj-Napoca dupa ce a aplaudat si a ovationat la lansarea candidaturii liderului PSD Cluj, Ioan Rus, pentru Primaria Clujului, in mai 2004.
Singurul post pentru care exista doi candidati este cel de vicepresedinte al Curtii de Apel Cluj. Pentru acest post candideaza doi judecatori, Denia Puscasiu si Valentin Mitea.

Cele mai citite

Bucură-te de multe tipuri de legume în sera ta de iarnă!

O seră la tine acasă poate fi un vis devenit realitate. Fie că intenționezi să-ți crești fructele și legumele direct în seră sau pur...

Bucură-te de multe tipuri de legume în sera ta de iarnă!

O seră la tine acasă poate fi un vis devenit realitate. Fie că intenționezi să-ți crești fructele și legumele direct în seră sau pur...

România vrea să utilizeze dar și să fabrice tehnologii verzi, anunță președintele Iohannis

"România este interesată să dezvolte, să utilizeze, dar și să fabrice tehnologii verzi", a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul evenimentului „Sustainable Innovation Forum...
Ultima oră
Pe aceeași temă