Pâinea de Pecica a fost cel mai căutat produs la Zilele oraşului.
Zilele oraşului Pecica au adunat sute de persoane pentru a urmări un interesant concurs de gătit. Au participat bucătari din România şi Ungaria, care au pregătit mii de porţii de tocăniţă, după reţete secrete. Atracţia a fost un ceaun uriaş, adus de proprietarul unei pensiuni din oraşul maghiar Szeged, care a preparat peste o mie de porţii de tocăniţă. Nici nu a fost încă gata mâncarea, când primii pecicani s-au aşezat la coadă pentru a gusta din aceste bunătăţi. Însă, cel mai apreciat produs a fost pâinea de Pecica, fără de care gustoasele tocăniţe nu s-ar fi putut servi. Pâinea de Pecica este recunoscută în întreaga zonă pentru calităţile ei. Pecicanii spun că au reţete specifice pentru a pregăti pâinea de Pecica şi nu le vor spune nimănui. Ei cred că important este grâul, pe care pământul de Pecica îl face să fie de o calitate foarte bună. Pâinea o coc pe vatră, iar cuptoarele sunt construite după modele extrem de vechi.
„Pâinea de Pecica şi tocăniţa pregătită de Zilele oraşului Pecica au fost extrem de apreciate. Au venit participanţi de la Arad, din toată zona şi chiar din Ungaria. A fost frumos”, a declarat Petru Antal, primarul oraşului.