2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialConcurs de matematica

Concurs de matematica

»  Laureatii "Cangurul", 500 de elevi desemnati castigatori in urma unei probe de baraj, vor fi  recompensati cu excursii si tabere internationale organizate in tara si in strainatate.

Sute de mii de elevi din Romania sunt asteptati si in acest an sa-si masoare puterile si sa-si verifice cunostintele de matematica in cadrul concursului "Cangurul".  Considerata cea mai populara competitie din lume, numarul participantilor sporeste cu fiecare editie.

Elevii claselor III-XII interesati de matematica aplicata au ocazia de a participa la o noua editie, a XVIII-a, a celei mai populare competitii de acest gen din lume. Este vorba de Concursul European de Matematica Aplicata Cangurul, care este organizat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si Fundatia pentru Integrare Europeana Sigma. Anul trecut, competitia s-a bucurat de participarea a peste cinci milioane de concurenti din 43 de tari, dintre care 245.000 de elevi din 4.500 de scoli din Romania.

Timp de 75 de minute, concurentii vor avea de rezolvat un test-grila cu intrebari cu grade diferite de dificultate. Subiectele propuse sunt grupate pe cinci niveluri de invatamant, anume clasele III-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X si XI-XII. Elevii de liceu, deci cei din clasele IX-XII, pot opta sa raspunda fie la problemele de matematica, fie la cele de informatica. Inscrierile se vor face in unitatile de invatamant, termenul-limita fiind 20 februarie. Competitia va avea loc pe 20 martie, informatii suplimentare fiind disponibile pe internet, la adresa www.cangurul.ro. Toti concurentii vor primi diplome de participare si reviste cu subiectele concursului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă