7.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialConcurs de literatura organizat de Ambasada Germaniei

Concurs de literatura organizat de Ambasada Germaniei

Ambasada Republicii Federale Germania organizeaza si in acest an, impreuna cu Serviciul German pentru Schimburi Academice (DAAD), Institutul Goethe din Bucuresti si Serviciul pentru Schimburi Pedagogice, un concurs de literatura, sub patronajul ambasadorului Germaniei in tara noastra, Wilfried Gruber, si al directorului general al Editurii Humanitas, Gabriel Liiceanu.
Tema concursului, deschis tuturor elevilor si studentilor, este “Dupa joc urmeaza un alt joc” (“Nach dem Spiel ist vor dem Spiel”). Se pot castiga calatorii de studiu in Germania si multe alte premii. Acest moto a fost ales in perspectiva Campionatului Mondial de fotbal din vara, insa nu se limiteaza doar la lumea sportului. Expresia este folosita in diverse situatii din domeniile politic si social, de exemplu in alegeri, studii sau in activitatea profesionala.
Sunt permise toate genurile de text – povestire, reportaj, dialog sau alta forma literara. Importante vor fi ideea si redarea adecvata stilistic. Textul trebuie sa fie formulat in limba germana, sa fie scris la computer sau la masina de scris si sa nu depaseasca patru pagini A4 (distanta intre randuri de 1,5).
Participantii sunt rugati sa ofere – pe o foaie separata – urmatoarele date: nume, prenume, adresa exacta (cu noul cod postal), telefon, e-mail, numele scolii/al universitatii, clasa/anul universitar, varsta, un formular in acest sens existand pe pagina de internet a ambasadei www.bukarest.diplo.de. Participan-tii se declara de acord ca Ambasada Germaniei poate publica textele sau le poate folosi in orice alt mod in cadrul activitatii sale culturale.
Lucrarile pot fi trimise la adresa: Consulatul Republicii Federale Germania, parola “Spiel”, Splaiul T. Vladimirescu 10 300195, Timi-soara. Data-limita pentru trimiterea lucrarilor este 10.03.2006 – data postei.
Textele trimise vor fi evaluate si premiate de un juriu independent. Ele vor fi impartite pe categorii de varsta, astfel incat fiecare parti-cipant sa concureze doar cu cei din categoria sa de varsta.

Cele mai citite

Naţionala feminină de fotbal a României, eșec drastic în fața Finlandei

Naţionala feminină de fotbal a României a pierdut fără drept de apel în fața Finlandei, cu scorul de 6-0, la Turku, într-un meci din...

Pericol de inundații pe râuri din mai multe județe. Hidrologii au instituit cod roșu

Specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au instituit, vineri, cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Bihor, Cluj şi...

A început parada militară de Ziua Națională în Capitală. LIVE VIDEO

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început vineri în Piaţa Arcului de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat...
Ultima oră
Pe aceeași temă