36.8 C
București
miercuri, 10 iulie 2024
AcasăSpecialConcluziile autopsiei lui Michael Jackson

Concluziile autopsiei lui Michael Jackson

Michael Jackson a murit din cauza unei doze letale dintr-un anestezic puternic – propofol -, potrivit unui mandat de perchezitie facut public, luni, in orasul Houston (Texas), unde sunt mai multe birouri ale medicului personal al starului, Conrad Murray, suspectat de omucidere, informeaza Reuters consultat de Mediafax.

Michael Jackson a facut stop cardiac si a murit pe 25 iunie, la varsta de 50 de ani. De atunci, ancheta efectuata de politie si de agentii federali s-a concentrat asupra rolului avut de Conrad Murray, medicul personal al lui Jackson, care se afla langa star in ultimele momente ale vietii acestuia.

"Seful Institutului de medicina legala din Los Angeles, doctorul Lakshmanan Sathyavagiswaran, a spus ca a analizat rezultatele testelor toxicologice preliminare si a stabilit ca Jackson a decedat din cauza unei doze letale de propofol (diprivan)", potrivit unui mandat de perchezitie a birourilor lui Murray emis de autoritati.

Documentul a fost emis de Harris County District Clerk din Houston, unde Murray are un birou, care a fost perchezitionat pe 22 iulie.

Intr-un document prin care se cerea emiterea mandatului de perchezitie, se indica faptul ca agentii de politie cauta probe care sa arate ca Murray se face vinovat de omucidere.

Avocatul lui Murray, Ed Chernoff, nu a facut comentarii in legatura cu aceste informatii.

Murray, care se afla in dormitorul lui Jackson pe 25 iunie, pentru a-i administra acestuia calmante care sa-l ajute sa doarma, i-a dat cantaretului mai multe medicamente inainte ca acesta sa moara, inclusiv o doza de 25 de miligrame de propofol, administrat intravenos, la ora locala 10.40, potrivit mandatului de perchezitie.

Jackson era "foarte familiar" cu propofolul si se referea la acest medicament ca la portia lui de "lapte", din cauza aspectului lui laptos, indica acelasi document.

La primele ore ale zilei de 25 iunie, Murray i-a mai dat lui Jackson doze de Valium, Ativan si Versed, indica documentul.

Jackson a adormit dupa ce Murray i-a administrat propofol, iar medicul a stat langa el aproximativ 10 minute, dupa care a parasit camera pentru doua minute. Cand s-a intors, Jackson nu mai respira, se arata in acelasi document.

Rezultatele autopsiei lui Michael Jackson nu au fost facute publice, dar surse din politie spun ca medicul legist a stabilit ca fost vorba de omucidere, informeaza BBC. Desi Murray a fost anchetat de politie, el nu a fost numit in mod oficial suspect. Medicul neaga orice implicare in decesul lui Michael Jakson.

Surse din presa americana au declarat ca procurorii doresc sa formuleze impotriva lui Conrad Murray o acuzatie mult mai grava decat cea de omor prin imprudenta, dar, in lipsa elementului motivational, acuzatia de crima nu va putea fi dovedita in tribunal.

Murray a fost angajat de reprezentantii companiei AEG Live pentru a lucra pentru Michael Jackson in timpul seriei de concerte "This Is It Tour", care urma sa aiba loc la Londra, din 13 iulie, dupa ce cantaretul american in varsta de 50 de ani i-a cerut medicului sa il insoteasca permanent.

Michael Jackson si Conrad Murray s-au cunoscut in Las Vegas, in 2006, cand medicul l-a ingrijit pe unul dintre copiii starului, fiind recomandat de una dintre garzile de corp ale acestuia.

Familia lui Michael Jackson a anuntat, vineri, ca inmormantarea canaretului, programata initial pe 29 august – ziua in care acesta ar fi implinit 51 de ani -, la cimitirul Forest Lawn-Glendale din Los Angeles, va fi amanata pentru data de 3 septembrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă