36.8 C
București
miercuri, 10 iulie 2024
AcasăSpecialComplet de judecata nou in Dosarul "Clamparu"

Complet de judecata nou in Dosarul „Clamparu”

Procesul inculpatilor din „Clanul Clamparu”, aflat pe rolul Tribunalului Sibiu, a fost preluat de la termenul de miercuri, de un nou complet de judecata, dupa ce judecatorul Andreea Stanese a solicitat retragerea acestui dosar din portofoliul sau profesional. Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului, magistratul Carmen Georgica, cererea de retragere, depusa de Andreea Stanese in 22 iunie, a fost admisa de Colegiul de Conducere al instantei, iar cauza a fost atribuita spre judecata unui complet condus de magistratul Carmen Popa.
Pe o vreme caniculara, noul complet a continuat miercuri, la termenul prestabilit, audierea, cu usile inchise si sub protectia unui puternic dispozitiv de paza, a celor sapte inculpati din dosar, adusi la Sibiu de la Penitenciarul Aiud. Procurorii au prezentat instantei o parte din probele stranse in faza urmaririi penale si au solicitat, de asemenea, audierea unor noi martori ai acuzarii, precum si citarea unor persoane cunoscute pentru legaturi cu membrii „Clanului Clamparu”, ale caror marturii, considera procurorii, pot aduce elemente noi in fata instantiei ce judeca acest caz.
Identitatea acestora este pastrata confidentiala, la fel si aceea a martorilor ce au efectuat deja depozitii in acest caz, pentru ca protectia lor sa fie asigurata. Miercuri, sedinta s-a prelungit pana dupa-amiaza tarziu si era asteptata o decizie de stabilire a unui termen nou pentru continuarea procesului.
Ion Clamparu, principalul acuzat in acest dosar, este in continuare judecat in lipsa pentru ca activitatile depuse pentru identificarea acestuia si aducerea sa in fata instantei nu au avut nici un rezultat concludent. Despre Ion Clamparu se presupune ca se ascunde undeva in zona Madridului (Spania), acolo unde continua activitatile sale presupuse ca ilegale. In Dosarul „Clamparu”, alaturi de cele sapte persoane aflate in stare de arest, el este judecat pentru infractiuni grave precum cea de trafic de persoane, proxenetism sau constituire a unui grup de crima organizata.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă