25.4 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Comisie de expertiza completata prin „intelegere telefonica”

Comisia de expertiza medicala a persoanelor cu handicap pentru adulti din judetul Alba a fost completata cu un medic specialist neurolog in urma unei „intelegeri telefonice” intre conducerile Directiei de Sanatate Publica si Consiliului Judetean. Intr-o adresa transmisa de directorul executiv al DSP, dr. Ion Munteanu, Consiliului Judetean se precizeaza ca: „urmare a intelegerii telefonice, Directia de Sanatate Publica nominalizeaza pe domul dr. Ovidiu Ghervan, medic specialist neurolog, sa faca parte din comisia de expertiza medicala pentru persoanele cu handicap Ð adulti”.
Adresa respectiva a fost inclusa in materialele care sustineau aprobarea, de catre consilierii judeteni, a unui proiect de hotarare referitor la numirea lui Ghervan in componenta comisiei medicale mentionate. „Formularea nefericita” din adresa respectiva a fost semnalata de consilierul independent Gheorghe Ivinis, care a afirmat ca nu crede ca aceasta se incadreaza in prevederile legale. Din aceasta cauza, Ivinis a solicitat conducerii CJ modificarea adresei, astfel incat documentul sa nu fie interpretabil.
In dosarul de lucru al consilierilor a fost prezentata si o adresa din partea Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, care si-a dat avizul pentru numirea medicului in comisia de expertiza.
Vicepresedintele CJ, Dan Simedru, a afirmat ca cererea privind completarea comisiei, inaintata DSP, exista inca din anul 2003 si ca acum s-a revenit doar telefonic la actul oficial de atunci.
„Am sa-i rog sa revina cu o alta adresa care sa faca referire la adresa oficiala a Consiliului Judetean”, a mentionat Simedru.
Comisia de expertiza are in atributii analizarea periodica a situatiei persoanelor adulte cu handicap din judet. Consilierul liberal Georgel Tudose a mai spus ca o discutie legata de aceasta comisie ar trebui sa priveasca modul in care isi desfasoara activitatea.
„Este jalnic modul in care se desfasoara activitatea la comisie. As propune chiar sa dublam numarul medicilor. Ar trebui o solutie ca acesti oameni sa nu mai treaca prin ceea ce trec acum”, a declarat Tudose. Acesta a completat ca in prezent persoanele care trebuie sa se prezinte periodic la comisia de expertiza sunt nevoite sa astepte la cozi foarte mari, in conditii aproape inumane.

Ultima oră
Pe aceeași temă