29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialComisia prezidentiala recomanda interzicerea prin lege a meditatiilor date elevilor de la...

Comisia prezidentiala recomanda interzicerea prin lege a meditatiilor date elevilor de la clasa

Meditatiile date elevilor de la clasa ar trebui interzise prin lege, ca masura pentru reducere a inegalitatilor de tratament existente intre elevii din aceeasi clasa, considera Comisia prezidentiala pentru analiza riscurilor sociale si demografice, informeaza Newsin.

"Este necesara o interdictie explicita, prin lege, pentru per­sonalul didactic de a desfasura activitati de tip after-school sau meditatii cu elevi proprii, in afara unitatii scolare in cauza", se arata in raportul Comisiei.

Propunerea vine in contextul in care meditatiile date elevilor de la casa reprezinta, de multi ani, o practica frecventa in randul multor cadre didactice, pregatirea particulara vizand in special materiile prioritare in perspectiva examenului de bacalaureat si a celui de admitere la facultate.

"Exista si un ordin de ministru in acelasi sens, care, din cate stiu, se aplica de cativa ani. Este foarte important ca elevii sa nu fie tratati diferit, iar pentru pregatirea lor, in special a celor ramasi in urma, se pot face ore suplimentare la scoala, nu meditatii pe bani, in particular. Din experienta proprie, cel mai slab elev din clasa dovedeste performante intr-un grup de lucru, pentru ca dispare teama ca nu e in stare de nimic", a comentat, pentru NewsIn, directorul Liceului Teoretic "Mihail Sadoveanu" din Capitala, Sorina Cretu.

In acelasi raport, Comisia recomanda evitarea utilizarii materialelor auxiliare pe care nu si le pot permite toti elevii, precum si utilizarea curenta a computerului si accesul la internet ca resursa di­dactica in scoala.

Pentru includerea tuturor copiilor in invatamantul prescolar, Comisia prezidentiala recomanda subventionarea prin vouchere pe care parintii le pot folosi si la inscrierea in gradinitele private acreditate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă