24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialComisia prezidentiala propune legalizarea prostitutiei si dezincriminarea consumului de droguri

Comisia prezidentiala propune legalizarea prostitutiei si dezincriminarea consumului de droguri

Comisia prezidentiala pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice propune legalizarea prostitutiei ca posibila solutie pentru prevenirea riscurilor legate de practicarea "sexului comercial". De asemenea, raportul "dezincriminarea consumului de droguri" ca propunere pentru " limitarea consumului de droguri ilegale si raspandirea infectiei cu virusul HIV", anunta Realitatea.net.

Comisia prezidentiala pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice si-a prezentat astazi raportul referitor la analiza riscurile si inechitatile sociale din Romania, in prezenta presedintelui Traian Basescu si a primului-ministru Emil Boc.

Documentul prezentat la Cotroceni contine si propunerea de legalizare a sexului comercial, dar nu si intermedierea de servicii sexuale, ca "posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuala". Raportul avertizeaza insa ca aceasta propunere ar trebui dezbatuta, caci "impunerea unei astfel de masuri in absenta unei analize bazate pe experienta altor state si in functie de particularitatile Romaniei ar putea genera totusi efec­te nedorite".

Comisia prezidentiala propune, de asemenea, "infiintarea de servicii si centre de specialitate prin intermediul carora fe­meile care practica sexul comercial sa poata beneficia pe langa ser­viciile de asistenta medicala, sociala si psihologica si de prezervative oferite gratis".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă