24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialComisia juridica recomanda plenului NUP in dosarul Nastase

Comisia juridica recomanda plenului NUP in dosarul Nastase

Comisia juridica a Camerei Deputatilor recomanda plenului sa voteze impotriva inceperii urmaririi penale a lui Adrian Nastase, a anuntat miercuri vicepresedintele comisiei, Florin Iordache, dupa audierea lui Nastase si prezentarea punctelor de vedere ale raportorilor in cazul acestuia.

In favoarea acestei recomandari au votat 18 membri ai comisiei, alti patru deputati, reprezentand PDL, pronuntandu-se "impotriva". PDL a fost singul partid care a votat impotriva acestei recomandari, informeaza Mediafax.

"Comisia juridica a fost sesizata de catre Biroul Permanent (al Camerei, n.r.) sa verifice daca sunt elemente sau nu pentru a incepe urmarirea penala impotriva domnului deputat Adrian Nastase. In urma dezbaterilor in comisie, in urma analizarii raportului subcomisiei, in urma audierii dumnealui, prin votul comisiei recomandam plenului Camerei Deputatilor sa nu se inceapa urmarirea penala impotriva domnului Adrian Nastase", a declarat Iordache.

El a aratat ca recomandarea Comisiei juridice facuta plenului Camerei are la baza doua elemente.

Primul tine de faptul ca sesizarea nu a fost facuta de procurorul general, ci de seful DNA, Daniel Morar, iar, in urma solicitarii exprese a Comisiei juridice, procurorul general Laura Codruta Kovesi nu a raspuns, astfel incat s-a considerat ca nu si-a insusit materialele inaintate de catre Parchet.

Al doilea element, potrivit lui Iordache, tine de faptul ca nu s-au identificat elemente care sa confirme faptul ca s-a luat mita sau ca este vorba despre actiuni de coruptie.

"Plenul Camerei, in integralitatea sa, va hotari daca se incepe sau nu urmarirea penala, dar recomandarea Comisiei juridice este aceea de a nu se incepe", a adaugat Iordache.

El a aratat ca raportul Comisiei, care cuprinde si recomandarea de a nu se incepe urmarirea penala, a fost votat prin vot secret cu bile, inregistrandu-se 18 voturi "pentru" si 4 voturi "impotriva", apartinand reprezentantilor PDL.

"PDL a recomandat sa se inceapa urmarirea penala, noi toti ceilalti am constatat fie ca sunt vicii de procedura, fie ca nu e necesara urmarirea penala", a aratat Iordache.

"E un dosar instrumentat politic. S-a dorit denigrarea domnului Adrian Nastase. Reiese ca a fosat rea-credinta, ca s-a raspuns la o anumita comanda politica si s-a dorit justitie la televizor si denigrarea omului Adrian Nastase", a conchis Iordache.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor l-a audiat, miercuri, pe Adrian Nastase, in legatura cu solicitarea DNA de avizare a urmaririi penale impotriva sa.

Presedintele Comisiei, Sergiu Andon, a declarat, miercuri, dupa expunerea punctelor de vedere ale celor sapte raportori in cazul Nastase, ca s-a conturat un punct de vedere mai transant decat in cazul Mitrea, el precizand ca in dosarul Zambaccian este vorba de ingerinte politice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă