-0.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialComisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli

Comisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli

Comisia Europeană a anunţat miercuri seară că a ridicat avertismentul emis contra castraveţilor spanioli suspectaţi de a fi provocat o contaminare potenţial mortală cu bacteria E. coli.

“Ultimele teste efectuate în Spania şi Germania pe castraveţi produşi în Spania nu au evidenţiat prezenţa tulpinii 0104 a bacteriei E. coli şi Comisia, în consecinţă, a ridicat alerta lansată la nivel european”, a precizat ea într-un comunicat, citat de AFP, anunţă Agerpres.

Comisia a informat toate statele membre asupra acestei decizii, ce a fost făcută publică imediat la Madrid de Ministerul Sănătăţii. Decizia este “un pas foarte important pentru revenirea la normal cât mai repede posibil pentru sectorul agricol spaniol”, a subliniat ministerul.

Comisarul european pentru sănătate John Dalli a cerut insistent Germaniei să îşi dubleze eforturile pentru a identifica sursa acestei contaminări la originea unei grave crize de sănătate în UE şi prăbuşirii pieţei de fructe şi legume. “Focarul epidemiei este limitat la zona Hamburg”, a indicat comisarul.

Bacteria E.coli 0104, cauza bolii, a făcut nouă morţi în Germania şi unul în Suedia, a declarat el, citând un bilanţ publicat marţi de Comisie pornind de la datele furnizate de statele membre.

Cele mai citite

Reforma azilelor de bătrâni, promisă în vară nici acum nu e gata

Scandalul azilelor de bătrâni de la începutul lunii iulie care i-a îngrozit avea să fie rezolvat în această toamnă. Premierul promisese că vine cu...
00:00:50

Mii de persoane au fost evacuate în timp ce un ciclon se apropie de sudul Indiei

Mii de persoane au fost evacuate în timp ce un ciclon sever se apropie de sudul Indiei, iar mai multe măsuri pentru a limita...

Agende Personalizate 2024 – O alegere reprezentativă pentru brandul dumneavoastră 

În perioada asta a anului începem pregătirile pentru cel viitor prin stabilirea obiectivelor importante și achiziționarea de materiale de branding care să ne ajute...
Ultima oră
Pe aceeași temă