39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialComisarul UE pentru ajutor umanitar vine în România

Comisarul UE pentru ajutor umanitar vine în România

Comisarul european pentru Cooperare Internaţională, Ajutor Umanitar şi Răspuns la Situaţii de Criză, Kristalina Gheorghieva, va face, vineri, o vizită în România, a anunţat, marţi, purtătorul său de cuvânt, Ferran Tarradellas Espuny. „Vizita are loc vineri, un lucru important deoarece atunci este anunţată o viitură puternică ce ar putea provoca noi inundaţii”, a explicat oficialul european, citat de Mediafax.

El a adăugat că noi ţări s-au oferit să ajute România, remarcând faptul că o parte dintre acestea au fost, la rândul lor, grav afectate de inundaţii recente.

Astfel, potrivit lui Ferran Tarradellas Espuny, Ungaria a oferit ajutor, printre care 10 pompe şi două generatoare electrice, Polonia a oferit două containere cu material pentru combaterea efectelor inundaţiilor, o echipă de 23 de specialişti şi patru pompe de capacitate mare.

Bulgaria a oferit la rândul ei ajutor constând dintr-o echipă de 20 de persoane, 40 de pompe şi mai multe bărci.

Ferran Tarradellas Espuny a anunţat, luni, că, după activarea de către autorităţile de la Bucureşti a Mecanismul UE de Protecţie Civilă, patru ţări au oferit sprijin: Austria, Belgia, Franţa şi Estonia.

Ajutoare din Austria şi Belgia au sosit deja în România. Franţa şi Estonia au oferit „materiale grele” care deocamdată nu sunt necesare dar oferta este menţinută până în jurul datei de 8-10 iulie când se estimează că acest sprijin va fi necesar, a mai spus, luni, Ferran Tarradellas Espuny.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă