22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialComerciantii din statiile RATB se razboiesc cu edilii de la sectorul 1

Comerciantii din statiile RATB se razboiesc cu edilii de la sectorul 1

Aplicarea unei hotarari a Consiliului General al Municipiului Bucuresti a dus la un adevarat razboi intre comerciantii din statiile RATB si edilii sectorului 1 care ii amendeaza de cate ori ii prind. Este vorba despre Hotararea nr. 118/2004 prin care se interzice orice tip de comert cu produse alimentare si nealimentare in sediu fix sau ambulant pe trotuarele de pe principalele strazi ale orasului. Exceptie face doar vanzarea de ziare, reviste, flori, abonamente si cartele.
Asa ca edilii de la sectorul 1 au trecut la amendarea pe capete a tuturor comerciantilor, inclusiv a celor care isi desfasoara activitatea in statiile RATB. Spatiile in care acestia isi vand marfa se afla in proprietatea municipalitatii, iar Administratia Strazilor are incheiate contracte de inchiriere cu utilizatorii lor. Comerciantii au obtinut o hartie oficiala de la Primaria Capitalei prin care se spune ca activitatea desfasurata de ei nu face obiectul HCGMB nr. 118/2004. Oamenii ii au de partea lor pe responsabilii din Primaria Capitalei, care sunt de parere ca cei de la sectorul 1 comit un abuz.
Cu toate acestea, conducerea Primariei sectorului 1 este decisa sa mearga mai departe. „Nota emisa de cei de la Primaria Capitalei reprezinta parerea personala a directorului Iordache si nu are valoare juridica. Comerciantilor li se va confisca marfa ori de cate ori ii vom prinde. Pot sa ceara modificarea Hotararii nr. 118 daca sunt nemultumiti”, a declarat Andrei Chiliman, primarul sectorului 1.

Vanzatorii vor ramane pe drumuri

De cealalta parte, conducerea Directiei de Inspectie si Control General sustine ca Hotararea nr. 118 nu face referire la comerciantii din statiile RATB. „Desi am obtinut o hartie oficiala care a fost recunoscuta chiar si in instanta, cei de la sectorul 1 nu vor sa tina seama de ea. Suntem amendati si vom fi nevoiti sa inchidem chioscurile. Vor ramane pe drumuri vanzatorii, multi dintre ei au cate trei-patru copii si abia se descurca cu banii. Macar daca nu ne-ar mai incheia contracte, dar asa avem contracte si apoi vin si ne confisca marfa”, a afirmat Bucur Vodea, unul dintre comerciantii afectati.
Pentru a rezolva problema, consilierii generali vor intocmi un proiect de hotarare prin care comerciantii din statiile RATB vor fi exceptati de la prevederile Hotararii nr. 118/2004. Proiectul urmeaza sa fie aprobat in sedinta CGMB.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă