28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialComandorul scandalagiu isi terorizeaza vecinii

Comandorul scandalagiu isi terorizeaza vecinii

Locotenentul comandor Valentin Surugiu, din cadrul Comandamentului Logistic Intrunit, este acuzat ca isi terorizeaza vecinii de ani de zile, are datorii la intretinere de peste 285 de milioane de lei si se foloseste de Justitie pentru a nu le achita. Desi cercetat in nenumarate dosare penale si confirmat de Garda Financiara ca fabrica in mod ilegal alcool in propriul apartament, acesta se bucura de protectia oferita de ignoranta sau teama celor care ar trebui sa aplice legea. Si in tot acest timp, este angajat al Armatei si platit din banii publici.

Politia sta drepti in fata turbulentului

Vecinii il acuza pe Surugiu ca saboteaza sistematic sedintele de alegere a unui presedinte de asociatie pentru a nu avea cine sa semneze pentru plata facturilor. Practic, nu se poate alege un presedinte deoarece comandorul slobozeste un potop de injurii si amabilitati la adresa participantilor si familiilor lor. Luni seara a fost nevoie de interventia Politiei in holul blocului unde locuieste Surugiu. Doi agenti de la Sectia 10, chemati de vecinii satui de injuriile ofiterului superior MApN, i-au cerut lui Surugiu sa se legitimeze. Refuzati violent, agentii au chemat „intariri”, au intrat in scara blocului, unde Surugiu isi continua recitalul de injurii la adresa vecinilor sai, si i-au cerut sa mearga la sectie. Locatarii au ramas siderati cand au vazut ca oamenii legii s-au multumit cu… refuzul scandalagiului si s-au retras la sectie, desi aveau dreptul sa il retina pentru 24 de ore, pentru a-l identifica. Initial, politistii au sustinut ca legea nu ii obliga pe oamenii legii sa il duca pe Surugiu la sectie si ca agentii l-au identificat pe scandalagiu „prin mijloace specifice”. Ulterior insa, reprezentantii Sectiei 10 au recunoscut ca „sigur ca trebuia sa il duca la sectie, dar agentii mi-au marturisit ca avea o alura de om educat si, oricum, i-au dat o amenda de vreo 10-15 milioane, oricum foarte mare”.

Cercetat de Parchetul Militar pentru ca ar fi furat din bloc

In anul 2000, Surugiu a fost cercetat penal de Parchetul Militar pentru ca a furat din banii comuni si a sustras mai multe bunuri din bloc. Surugiu recunoaste faptele, iar Asociatia de Locatari isi retrage plangerea penala depusa la Parchet. Numai ca procurorii militari emit in 22 mai 2001 o rezolutie de neincepere a urmaririi penale, pe motiv ca faptele nu se confirma, fara a mentiona ceva despre retragerea plangerii. Procurorii au sucit-o insa in 2004, cand, la cererea Asociatiei de Locatari, au emis o a doua rezolutie de neincepere a urmaririi penale, dar nu pentru ca faptele nu s-ar confirma, ci pentru ca a fost retrasa plangerea impotriva lui Surugiu.

MApN nu miroase gradele din epoleti

Reprezentantii MApN ne-au confirmat ca Surugiu „a fost pus in discutia Consiliului de Onoare al Ofiterilor din Comandamentul Logistic Intrunit, pentru unele aspecte negative din activitatea sa”, dar au refuzat sa faca public rezultatul cercetarilor. Ba mai mult, MApN a recunoscut ca a fost sesizat cu privire la fabricarea ilegala a alcoolului, dar ca nu poate face cercetari. MApN are cunostinta de faptul ca Surugiu este „cercetat si judecat de Sectia Parchetelor Militare, Judecatoria Sectorului 3 si 6, Tribunalul Bucuresti si Sectia 10 Politie. In final ministerul s-a spalat pe maini si a decis ca „structura noastra nu este abilitata sa faca cercetari in acest sens”. Pana in prezent, Surugiu a adunat restante de 285 de milioane de lei la intretinere. Continua sicanare a presedintilor de asociatie a lasat blocul in plop, pentru ca nu mai are cine sa semneze pentru plata facturilor catre furnizori. Contactat de reporterii de la „R.L.”, Surugiu a refuzat sa comenteze acuzatiile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă