3.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialColegiul Medicilor paraste MS organismelor internationale

Colegiul Medicilor paraste MS organismelor internationale

Colegiul Medicilor Romania (CMR) analizeaza ce legi au fost incalcate de reprezentantii Ministerului Sanatatii in ancheta de la Slatina si va sesiza organele in drept si organismele internationale cu privire la incalcarea drepturilor omului de catre MS in investigatia din unitatea sanitara, transmite Mediafax.

"Vom sesiza organele in drept si organismele internationale cu privire la incalcarea drepturilor omului si legile in vigoare in ancheta desfasurata de catre organele administrative. Vom trimite materialele tuturor colegiilor medicilor din Uniunea Europeana, pentru a-si exprima opinia. Noi avem aceeasi disponibilitate de a colabora cu toate institutiile pentru a asigura o calitate crescuta serviciilor si actelor medicale. Ne asumam responsabilitatea pentru deficientele din activitatea Colegiului, dar solicitam ca si celelalte institutii sa-si asume responsabilitatea ce le apartine", a spus presedintele CMR, profesorul Vasile Astarastoae, citat intr-un comunicat de duminica al Colegiului.

Colegiul Medicilor din Romania precizeaza ca a inceput o ancheta dubla in cazul barbatului care a murit la Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina.

"Ancheta va fi dubla, atat cu privire la greseli, dar si referitor la cum s-au respectat drepturile in ancheta realizata de Ministerul Sanatatii. O astfel de ancheta nu se poate face in doua ore. Romania este o tara democratica in care exista legi care trebuie respectate, iar anchetele facute la doua noaptea, cu reflector in ochi, nu aduc nimic bun in sistemul sanitar", a mai spus profesorul Astarastoae.

De asemenea, CMR solicita Ministerului Sanatatii sa faca o analiza a modalitatii in care este organizat sistemul de urgenta si UPU.

"Cerem Ministerului Sanatatii sa ne spuna daca este posibil ca sistemul de urgenta sa functioneze cu numarul de medici existent. Rugam sa ni se comunice cate cazuri sunt in 24 de ore la UPU si cati medici sunt, si daca este respectat timpul optim de munca, astfel incat sa nu apara eroarea medicala", a conchis presedintele CMR, precizand ca juristii organizatiei analizeaza ce legi au fost incalcate in ancheta realizata de Ministerul Sanatatii la Spitalul Judetean de Urgenta din Slatina.

Cele mai citite
00:01:02

Blinken spune că armistițiul Israel-Hamas dă rezultate

Stând alături de președintele israelian, Isaac Herzog, la Tel Aviv, joi (30 noiembrie), secretarul de stat al SUA a spus că Washingtonul se concentrează...

Parchetul European anchetează un afacerist din grupul lui Sebastian Ghiță

Un afacerist din grupul lui Sebastian Ghiță a fost chemat la audieri de către Parchetul European (EPPO), conform unei citații publicate de ziarul “Puterea.” Acesta...

Sindicatul Național Hidroenergetica acuză conducerea Hidroelectrica că dezinformează

Sindicatul National Hidroenergetica, membru al Federației Naționale Mine Energie, afiliată CNS Cartel ALFA, se declară revoltat de faptul că nu poate avea un dialog cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă