-1.1 C
București
miercuri, 1 februarie 2023
AcasăSpecial#COLECTIV 1 AN. Premierul Cioloş, nemulțumit de atitudinea jurnaliştilor care l-au înconjurat...

#COLECTIV 1 AN. Premierul Cioloş, nemulțumit de atitudinea jurnaliştilor care l-au înconjurat la Colectiv: „Nu ne vom însănătoşi niciodată”

Premierul Dacian Cioloş s-a declarat nemulțumit de atitudinea jurnaliștilor care l-au înconjurat duminică seară la clubul Colectiv, acolo unde șeful Guvernului venise să depună un buchet de flori în memoria victimelor.

Premierul a subliniat că „nu ne vom însănătoşi niciodată” dacă vor persista asemenea atitudini, informează News.ro.

Premierul Dacian Cioloş nu a anunţat ora la care va veni la clubul Colectiv, încercând să evite presa care s-a strâns la locul tragediei încă de dimineaţă.

El a ajuns în jurul orei 20.30, însoţit de ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, şi de ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru. Cioloş a venit purtând în braţe un buchet de flori, pe care voia să îl depună în faţa clubului. Încă de la sosirea în piaţa din faţa fostei fabrici Pionierul, Cioloş a fost înconjurat de presă, care a dorit declaraţii de la şeful Executivului.

„Nu este OK!”, a spus Cioloş, deranjat de jurnaliştii care îl urmăreau. După ce ei au produs o busculadă, premierul s-a oprit şi a încercat să discute cu ei, promiţând că va face declaraţii după ce va depune buchetul de flori şi va aprinde o lumânare. Cum jurnaliştii l-au urmărit în continuare, premierul a mai avut o rundă de discuţii cu ei, jurnaliştii reproşându-i că nu este corect ca angajaţii SPP să îi blocheze.

După acest schimb de replici, Dacian Cioloş a plecat, deranjat, şi s-a dus către intrarea în clubul Colectiv, unde a depus buchetul de flori.

El a comentat, după ce a plecat din mijlocul jurnaliştilor: „Nu ne vom însănătoşi niciodată”. Un mesaj similar le-a transmis şi în scurta declaraţie pe care a susţinut-o la final: „Cel mai greu şi cel mai necesar este să putem schimba mentalităţi şi începând inclusiv cu modul în care reacţionăm în seara asta”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

49 de copii s-au înecat în Pakistan după ce o barcă plină cu oameni s-a răsturnat într-un lac

49 de copii s-au înecat în Pakistan după ce o barcă supraîncărcată s-a răsturnat într-un lac. Cadavrele învăţătoarei şi ale căpitanului au fost scoase...

SUA a acuzat Rusia că refuză inspecțiile pe bază de reciprocitate în baze militare

Administrația SUA de la Washington a acuzat, marți, Rusia că nu se conformează obligațiilor asumate prin Noul Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul...

Ungaria a calificat atitudinea Suediei drept „stupidă” după arderea unui Coran la Stockholm

Ungaria a calificat marţi atitudinea Suediei drept "stupidă", după ce un activist de extremă-dreapta a ars un exemplar din Coran la Stockholm, incident care...
Ultima oră
Pe aceeași temă