25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialColaborator francez al unei clinici timisorene, acuzat de impostura

Colaborator francez al unei clinici timisorene, acuzat de impostura

Lumea medicala banateana este zguduita de un nou scandal, de data aceasta international, dupa ce un canal de televiziune italian a anuntat ca un doctor francez, colaborator din 2004 al unei clinici private din orasul de pe Bega, este cautat de autoritatile din Peninsula. Este vorba despre doctorul francez Francois Pinori, care a efectuat de-a lungul timpului peste 10.000 de interventii chirurgicale atat in tara de origine, cat si in Italia, Anglia si Romania, fara a avea, se pare, o autorizatie valida in acest sens. In plus, medicul mai este cautat si de fiscul italian, institutie care il acuza ca nu ar fi platit impozite in perioada in care a practicat medicina in tara de origine.
Potrivit presei italiene, Francois Pinori era cautat de mai multa vreme de autoritatile acestui stat, iar primele semnale aparute indicau prezenta acestuia in Romania. El a fost descoperit de jurnalistii straini in Banat, la Timisoara, unde a colaborat, incepand cu anul 2004, cu o clinica privata administrata de medicul italian Eugenio del Cuore. Acesta din urma a declarat presei ca l-a cunoscut pe Pinori in perioada in care nu avea treaba cu autoritatile.
„L-am contactat in 2004 si i-am propus sa lucreze cu noi. A venit, a vazut clinica, i-a placut si am inceput colaborarea”, a spus del Cuore. Acesta a adaugat ca Francois Pinori a lucrat perfect legal la unitatea medicala si ca avea un certificat de libera practica valabil, emis la 24 februarie 2004, de Colegiul Medicilor din Timis, plus o multime de alte acte eliberate de autoritatile italiene in domeniu. „Colegiul Medicilor este organismul care verifica, iar apoi avizeaza practicarea profesiei de doctor. In cazul lui Pinori, noi i-am dat autorizatia de libera practica, fiind obligati prin lege, in conditiile in care Colegiul Medicilor avizase favorabil solicitarea acestuia”, a declarat purtatorul de cuvant al DSP, Dana Hurja.
Astfel, timp de doi ani, in ciuda costurilor nu tocmai mici (circa 600 de euro interventia), francezul a avut in Romania peste 100 de pacienti. Personalul clinicii private sustin ca nu ar mai exista alt medic care sa faca interventii care nu necesita internarea in spital. Colegii sai au mentionat ca au aflat de problemele acestuia din presa italiana si sustin ca nu poate fi un impostor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă