34 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialCodrut Seres: Nu vom vedea prea curand o ieftinire a energiei

Codrut Seres: Nu vom vedea prea curand o ieftinire a energiei

Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a declarat luni ca romanii nu vor vedea prea curand o ieftinire a energiei. „Vedem un trend crescand in ultimii ani la energia electrica. Probabil acelasi lucru va fi valabil si pentru anii urmatori. Nu vom vedea o ieftinire a energiei pe toate categoriile”, a spus Seres. Ministrul Economiei a adaugat ca preocuparea sa a fost aceea de a gasi „cel mai mic pret posibil, pentru ca si economia romaneasca este foarte sensibila la variatiile de preturi la combustibil sau la energie”.
Seres a precizat, in context, ca pana in prezent sistemul energetic functiona intr-un „alt mod, in care nu ne pasa de costuri”. „Anul acesta suntem foarte sensibili la ceea ce inseamna majorarea de preturi la energia electrica”, a adaugat ministrul.
Codrut Seres a subliniat importanta continuarii procesului de modernizare a sistemului energetic romanesc, un exemplu in acest sens fiind termocentrala de la Paroseni, care reprezinta primul grup de 150 de megawati pus in functiune dupa 1990. Acesta a amintit si de punerea in functiune a Unitatii 2 de la centrala nucleara de la Cernavoda, care, de asemenea, va contribui la producerea de energie electrica mai ieftina. „Trebuie sa punem bazele constructiei grupurilor 3 si 4 de la Cernavoda, astfel incat la orizontul anilor 2010-2011, pe masura cresterii cererii de energie in Romania, dar si in zona, sa putem exporta excedentul produs la noi in tara”, a spus ministrul Seres. Ministrul Economiei a tinut sa precizeze ca Romania nu se va putea „tine departe” de cresterile preturilor la combustibil.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă