Un concert inedit intitulat "Codex Caioni – Muzica baroca din Transilvania la rascrucea dintre Europa si Orient" va avea loc, in aceasta seara, la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei (MNAR). Codex Caioni este, de fapt, o carte de muzica gasita ingropata in zidul unei manastiri din Transilvania, in anul 1988. Numele cartii vine de la organistul franciscan Joannes Kaioni-Ion Caianu, care timp de 30 de ani a transcris pentru sine toate muzicile sacre si profane, savante sau populare, dar si cele de dans care puteau fi auzite sau care au fost compuse in secolul al XVII-lea in Transilvania. Dirijorul Jean-Christophe Frisch impreuna cu ansamblul sau XVIII-21 propun o descoperire a acestei lucrari, ce a trecut printr-un lung proces de reconstituire pentru a reda cat mai fidel muzica din Codex Caioni. Spectacolul din aceasta seara este, de fapt, evocarea unei nunti, prin intermediul muzicii religioasa si laica, baroca si tiganeasca, cu dansuri populare si de curte, dezvaluind astfel intreaga Transilvanie a secolului al XVII-lea.
» Bugetul spectacolului este de 55.000 de euro si a fost prezentat pentru prima data, duminica, la Sibiu.
11.00 dezbatere gds si cji
Sediul GDS
Agentia de Monitorizare a Presei si Centrul pentru Jurnalism organizeaza o dezbatere care isi propune sa identifice principalele probleme de natura economica ale industriei media.
12.00 deschiderea colocviului despre anul 1989
Sediul Institutului Revolutiei Romane
Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989 organizeaza o conferinta de presa cu ocazia deschiderii colocviului international cu tema "1989 – an decisiv in istoria Europei".
13.00 dezbatere la GDS
Sediul GDS
Grupul pentru Dialog Social (GDS) si Fundatia Eco-Civica organizeaza o dezbatere pe tema "strandul Tineretului redat sportului sau dat cadou dezvoltatorilor imobiliari?".