3.4 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialCOD PORTOCALIU: viituri pe Jiu

COD PORTOCALIU: viituri pe Jiu

Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod portocaliu pe raul Jiu, unde de joi si pana vineri, la ora 18.00, este posibila propagarea viiturilor formate anterior, care ar duce la depasirea cotelor de atentie si de inundatie.

Ca urmare a evolutiei situatiei hidrologice din ultimele ore, INHGA a instituit cod portocaliu pe raul Jiu, in sectorul aval, la confluenta Motru – Dunare, in judetul Dolj.

Potrivit INHGA, se mentine codul galben pe raurile Jiu, in sector Rovinari, la confluenta cu raul Motru, si afluentii sai Motru si Cosustea, in judetele Gorj si Mehedinti.

De asemenea, s-a decis ridicarea codului galben de pe afluentii de dreapta ai Oltului din judetul Valcea.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis, miercuri seara, o atentionate cu cod galben, anuntand ca pana joi dupa-amiaza, din cauza ploilor abundende, se vor produce depasiri ale cotelor de atentie pe rauri din judetele Valcea, Mehedinti, Gorj si Dolj.

Atentionarea cu cod galben, emisa miercuri seara la ora 19.00, este valabila pana joi la ora 14.00, fiind anuntate cresteri de debite si niveluri ale raurilor, cu depasiri ale cotelor de atentie, din cauza precipitatiilor.

Tinand cont de ploile inregistrate in ultimele ore, care izolat au depasit 25 de litri pe metru patrat in trei ore, precum si a celor prognozate, vor creste semnificativ debitele si niveluri pe raurile din bazinele hidrografice Jiu, Desnatui si Olt.

Astfel, potrivit atentionarii, vor fi depasite cotele de atentie pe raurile Cernovat si Motru, pe sectorul Tarmigani – Fata Motrului, din judetul Mehedinti, Orlea din judetul Gorj, Desnatui, pe sectorul Calugarei – Dragoia, din judetul Dolj si Bistrita, din judetul Valcea.

Cele mai citite

Relația cu China

China s-a schimbat cel mai mult și a schimbat cel mai mult lumea în timpul nostru, încât acțiunile ei au repercusiuni oriunde. De aceea,...

Cel mai important obiectiv de infrastructură rutieră din Capitală se apropie de final. Pasajul Europa Unită din Sectorul 4 devine un ”bulevard” verde!

Se numără zilele până când vom circula pe cel mai nou pasaj rutier suprateran din Capitală. Cu o lungime de aproximativ 700 de metri,...

Frigul lasă urme vizibile asupra părului, pielii și chiar a… dinților

În perioadele de trecere de la toamnă la iarnă, cu scăderea bruscă a temperaturii, părul, pielea, dar și dinții au de suferit. Părul Frigul...
Ultima oră
Pe aceeași temă