31.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialCOD GALBEN canicula in Bucuresti si 7 judete

COD GALBEN canicula in Bucuresti si 7 judete

In dupa-amiaza zilei de 8 iulie, in Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei si in sudul Moldovei vremea va fi calduroasa, caniculara in zonele de campie, unde temperaturile maxime vor atinge si depasi 35 de grade, iar indicele temperatura – umezeala se va situa peste pragul critic de 80. In judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Ilfov si in Municipiul Bucuresti se vor inregistra valori termice de pana la 37 – 38 de grade.

Incepe o saptamana de foc. Temperaturile vor urca in primele zile ale acestei saptamanii pana la 37 de grade la umbra. In sudul tarii va fi canicula.

Cresterea temperaturii este determinata atat de soarele generos, cat si de aerul mai cald, care ajunge deasupra tarii noastre dinspre bazinul mediteraneean.

Marti, odata cu intensificarea transportului de aer tropical deasupra regiunilor sudice, vremea devine caniculara la orele amiezii. Maximele vor depasi 36 de grade.

In acelasi timp, insa, in vestul, in centrul si in nordul tarii patrunde o masa de aer mai rece, care vine dinspre Europa Centrala. Ca urmare, in aceste regiuni temperatura incepe sa scada.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă