9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialCoca-Cola construieste doua termocentrale

Coca-Cola construieste doua termocentrale

Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) a incheiat un acord cu firma americana ContourGlobal, care dezvolta proiecte de infrastructura energetica, pentru constructia a 15 centrale electrotermice pana la sfarsitul anului 2009, dintre care doua vor fi amplasate in Romania.
Noile centrale vor furniza electricitate si apa pentru fabricile Coca-Cola Hellenic Bottling, al doilea mare imbuteliator al bauturilor Coca-Cola la nivel mondial, din Austria, Cehia, Grecia, Irlanda de Nord, Polonia, Slovacia, Nigeria, Serbia si Ucraina.
In Italia, Rusia si Romania vor fi construite cate doua centrale.
Fiecare centrala va reduce emisiile de dioxid de carbon cu cel putin 40%. Surplusul de electricitate va fi livrat catre reteaua nationala a fiecarei tari. Coca-Cola HBC administreaza in Romania sapte fabrici cu peste 3.000 de angajati.

Cele mai citite

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...

Primul român mort în Gaza ca prizonier al Hamas

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă în această dimineaţă...

Discursul lui Iohannis la Dubai. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România consideră energia nucleară drept o sursă stabilă de energie şi că ţara noastră îşi propune să devină...
Ultima oră
Pe aceeași temă