31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialCNMR susţine decizia preşedintelui Iohannis de a stopa tratativele cu Ucraina, în...

CNMR susţine decizia preşedintelui Iohannis de a stopa tratativele cu Ucraina, în urma adoptării controversatei Legi a Educaţiei

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României susţine decizia președintelui Klaus Iohannis de a stopa tratativele cu statul ucrainean în semn de protest. Această decizie vine în urma adoptării de către Parlamentul ucrainean a legii privind educația minorităților pe teritoriul vecin, extinderea utilizării limbii ucrainene în sfera educației, limbile minorităților fiind permisibile doar în grădinițe și școli primare, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei RL.

"Declarațiile Ucrainei survenite în urma deciziei președintelui Klaus Iohannis , denotă îndepărtare de la parcursul european și valorile occidentale. Deznaționalizarea a 500.000 români nu reprezintă un aspect de politică internă ci o gravă încălcare a Dreptului Internațional. Coaliția Națională pentru Modernizarea României își susține punctul de vedere cu privire la regresul statului ucrainean în parcurgerea drumului european iar decepția este în acest context , din partea României , din partea minorităților neîndreptățite. Semnalul diplomatic puternic transmis prin anularea vizitelor de către Klaus Iohannis este unul corect și denotă poziția clară a României în fața acțiunii drastice de limitare a accesului minorităților la educație în limba maternă".

Coaliția Națională pentru Modernizarea României se declară nemulțumită de atitudinea vecinilor ucraineni și îî încurajează pe cei aproape 500.000 români aflați pe teritoriul Ucrainei să nu cedeze și să rămână calmi . Totodată, așteptăm reacții ferme și din partea ministrului de externe român care să sublinieze dezamăgirea României în urma deciziilor luate privind educația noastră de peste peste granița cu Ucraina.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă