13.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialClujean arestat pentru 5.000 de euro. Vezi la ce ministru spunea...

Clujean arestat pentru 5.000 de euro. Vezi la ce ministru spunea că face trafic de influenţă

Clujeanul Nicolae Florea, reţinut de procurorii anticorupţie după ce a fost prins în flagrant primind 5.000 de euro de la o persoană căreia îi promisese intervenţii la directori din CFR şi chiar la ministrul Transporturilor, pentru încheierea unui contract, a fost arestat, vineri, de Tribunalul Cluj.

Potrivit DNA-Serviciul teritorial Cluj  inculpatul FLOREA NICOLAE este acuzat de  infracţiunea de trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt: 

În cursul lunilor iulie-august 2013, inculpatul Florea Nicolae a pretins de la un denunţător suma totală de 10.000 euro pentru ca, prin influenţa pe care susţine că ar avea-o asupra unor directori din cadrul SNCFR, inclusiv asupra ministrului de resort, să obţină încheierea unui contract de vânzare pentru cantitatea de 1.500 tone de şină de cale ferată în favoarea firmei aparţinând soţiei denunţătorului.


În acelaşi scop, Florea Nicolae a pretins şi primit de la denunţător suma de 2.400 lei, plătită cu titlu de taxă pentru analiza ofertelor de cumpărare. De asemenea, în cursul lunii august 2013, Florea Nicolae a primit de la denunţător un inel din aur, în valoare de aproximativ 1.000 lei, pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor decidenţi pentru a urgenta încheierea respectivului contract de vânzare. Cu aceeaşi ocazie, Florea Nicolae a acceptat şi promisiunea primirii unui ceas din aur, după încheierea afacerii, cu titlu de recompensă pentru sprijinul acordat la încheierea contractului.


În cursul lunii septembrie 2013, Florea Nicolae a pretins şi suma de 350-400 euro despre care susţine că este necesară pentru achitarea costurilor unei întâlniri „protocolare” pe care trebuie să o organizeze cu cele patru-cinci persoane cu atribuţii în semnarea şi aprobarea contractului.


La data de 3 octombrie 2013, Florea Nicolae a primit de la denunţător suma de 5.000 de euro în scopul menţionat mai sus, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

La data de 3 octombrie 2013, procurorii au dispus reţinerea acestuia pe un termen de 24 de ore, iar Tribunalul Cluj a dispus  arestarea preventivă pe un termen de 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă. 

Cele mai citite

Restaurantele din București, mai scumpe decât cele din Praga și Varșovia

Prețurile practicate de restaurantele din București au ajuns să depășească nivelul celor din orașe precum Praga sau Varșovia și se apropie rapid de standardele...

Serghei Lavrov respinge ideea unui nou început în relațiile internaționale și critică Occidentul în cadrul Adunării ONU

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a exclus categoric posibilitatea unui nou început în relațiile internaționale, acuzând Occidentul de subminarea valorilor globalizării.  În discursul său...

Guvernul italian analizează posibilitatea de a introduce castrarea chimică pentru violatori

Guvernul condus de Giorgia Meloni analizează posibilitatea de a introduce castrarea chimică pentru persoanele condamnate pentru violențe sexuale, după ce Partidul Liga, de extremă...
Ultima oră
Pe aceeași temă