7.8 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialCluj: Peste 300 de persoane la coadă, pentru locuri de parcare

Cluj: Peste 300 de persoane la coadă, pentru locuri de parcare

Peste 300 de persoane stau la cozi, luni dimineaţă, la Primăria Cluj-Napoca, pentru a depune cererile în vederea obţinerii unui loc de parcare, unii oameni aşezându-se la rând încă de la ora 4.00, deşi programul cu publicul începea la ora 8.30, transmite Mediafax.

Persoanele care au stat la coadă, luni dimineaţă, la Centrul de Informare pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au susţinut că au fost nevoite să aştepte ore întregi deoarece înregistrarea cererilor pentru locurile de parcare din municipiu se face după principiul “primul venit, primul servit”.

“Când am venit eram singur, la ora 4.00, iar după zece minute a venit altcineva. Am rezistat peste patru ore afară în frig, ce să fac? Am venit să îmi depun cererea pentru un loc de parcare în cartierul Mănăştur, pentru că am încercat şi anii trecuţi să obţin un loc, dar nu am reuşit, pentru că la primărie se merge după principiul «primul venit, primul servit» şi am vrut să mă asigur că de data asta prind un loc. Oricum, voi primi răspuns după 31 martie”, a spus Aurel, un bărbat de 74 de ani, care a fost primul care s-a aşezat la coadă.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au explicat, luni, că persoanele care deţin un loc de parcare în municipiu trebuie să achite abonamentul până în 31 martie, urmând ca locurile neplătite să fie redistribuite celor care au depus cereri de obţinere a unui loc de parcare.

“De aceea este coadă la fiecare început de an, pentru că sunt mulţi care vor să obţină un loc nou de parcare, iar cererile se aprobă în ordinea înregistrării, în funcţie de locurile disponibile. Cei care vin în prima zi au şanse mai mari”, au precizat sursele citate.

La Direcţia de Taxe şi Impozite a Primăriei Cluj-Napoca, la ora 8.30 aşteptau la rând aproximativ 50 de persoane, prima sosind la ora 6.00.

“Am vrut să vin în prima zi să îmi plătesc impozitul pe apartament ca să mă scap de o grijă. Am plătit şi nu mai am treabă tot anul, mai ales că se acordă şi o reducere de 10 la sută”, a spus un pensionar, care a aşteptat peste două ore şi jumătate deschiderea ghişeelor.

Contribuabilii din Cluj-Napoca pot să îşi plătească taxele şi impozitele locale pe case, terenuri şi maşini până în 31 martie, fără a plăti penalizări.

Cele mai citite

Guvernul modifică normele privind drapelul național. Președinții de Consilii Județene sunt obligați să-l poarte, ca și primarii

Președinții de Consilii Județene vor fi obligați să poarte eșarfa cu drapelul național al României, așa cum, până acum, erau obligați doar primarii. Pentru...

Un inspector de la Taxe și Impozite Sector 1 și un notar, urmăriți penal într-un dosar privind fraude cu terenuri ale statului

Un inspector în cadrul Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale (DGITL) Sector 1, Florin Bogdan, şi un notar public sunt urmăriţi penal de...

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă