1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialCluj Arena, cu noroc pentru „studenţi"

Cluj Arena, cu noroc pentru „studenţi”

Ziua de 1 octombrie 2011 a rămas în istoria Clujului prin inaugurarea Cluj Arena, una dintre cele mai frumoase arene ale Europei şi prin cei peste 80.000 de oameni care i-au trecut pragul. Pentru fanii clujeni ai clubului Universitatea, însă, cel puţin la fel de importantă ca deschiderea stadionului au fost trei victorii, una mai importantă decât cealaltă, ale echipelor favorite.

Vicecampioana României la handbal feminin, „U” Jolidon Cluj, a început ziua cu o victorie la patru goluri pe terenul celor de la CSM Craiova, 28-24 (12-12) , însă a fost doar încălzirea pentru ceea ce urma să se întâmple. Între două vizite pe stadion, fanii clujeni au avut timp să vizioneze cea mai clară victorie a echipei de fotbal Universitatea Cluj în acest campionat, 5-2 în ultima reprezentaţie din acest sezon pe terenul de la Mediaş, doar că de această dată contra gazdei de drept, Gaz Metan.

Victorie istorică pentru „U” Mobitelco

Un hattrick a lui Adrian Cristea, primul al carierei, a fost îndeajuns pentru ca „U” să ajungă, fie şi câteva ore, pe locul al doilea în clasament. Şocul „U”-ist al zilei a fost performanţa campioanei României de baschet masculin, „U” Mobitelco Cluj, care a câştigat în repriza suplimentară de prelungiri, în deplasare, contra rivalei de la CSU Ploieşti.

Dramatismul confruntării de la Brazi a rezultat într-un 97-95 pentru elevii lui Marcel Ţenter, care au debutat mai mult decât perfect în noul sezon al Diviziei A, chiar împotriva rivalei ultimilor cinci ani. Ca o coincidenţă fericită, la doar câteva minute după succesul cu caracter istoric al lui „U” Mobitelco, artificiile au brăzdat cerul de deasupra Cluj Arena, stadionul unde FC Universitatea Cluj va fi unul dintre chiriaşi, pentru a încheia una dintre cele mai frumoase zile din istoria sportului universitar clujean.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă