23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialClubul Vointa, "inghitit" de Academia Ilie Nastase

Clubul Vointa, “inghitit” de Academia Ilie Nastase

Din 1999, de cand a primit in folosinta gratuita, cadou de ziua lui de la Crin Antonescu, fostul ministru al Sporturilor, un teren aflat in proprietatea publica a statului si in administrarea ex-Ministerului Tineretului si Sportului, Ilie Nastase se lupta sa intre in posesia “darului”. Pe respectiva suprafata, de aproximativ 25.000 de metri patrati, presedintele Federatiei Romane de Tenis intentioneaza sa construiasca o arena multifunctionala sportiv-recreativa-comerciala. In elaborarea proiectul nu a fost luat in considerare “un mic” amanunt – in momentul de fata pe terenul in discutie isi desfasoara activitatea Clubul Sportiv Vointa Bucuresti, iar Marian Strugaru, presedintele gruparii, refuza sa evacueze baza. Anul trecut, Agentia Nationala pentru Sport a apelat la justitie in incercarea de a scapa de Marian Strugaru, dar procesul este inca nefinalizat, iar scandalul continua.

Guvernul i-a mai dat 11 ani lui Nastase

Saptamana trecuta, Guvernul a aprobat, in cadrul unei sedinte, prelungirea de la 49 la 60 de ani a perioadei in care Fundatia “Academia Ilie Nastase”, al carui presedinte este Ilie Nastase, sa beneficieze de folosinta gratuita a terenului de tenis in discutie, aflat actualmente in administrarea Agentiei Nationale pentru Sport. Motivul modificarii perioadei a fost acela ca nivelul investitiilor prevazute pentru a realiza proiectul este mult mai mare decat cel preconizat initial. “Nu am facut decat sa recastigam anii pierduti din cauza ca nu am putut prelua terenul. Nu am demarat pana acum nici un fel de lucrari pentru ca a trebuit sa scapam de cei care au avut terenul in folosinta. Daca eram eu administratorul, ma apucam demult de lucru. Acum va dura doar pana vom alcatui proiectul definitiv, pentru ca intre timp s-au mai modificat datele problemei. Pana in vara sper sa ne apucam de lucru”, a spus Ilie Nastase optimist si nerabdator sa-si vada proiectul prinzand contur.

Pe hartie, proiect de 100 milioane de euro

Proiectul “Arenele Ilie Nastase” este grandios, investitia fiind estimata la peste 100 milioane de euro. In final cei 25.000 de metri patrati dati in folosinta lui Ilie Nastase ar trebui sa se transforme intr-o arena care sa includa doua terenuri de tenis cu zgura acoperite, opt terenuri de tenis descoperite, o cladire administrativa cu birouri, o sala de curs, vestiare, grupuri sanitare, o piscina si doua terenuri de squash. De asemenea, este prevazuta o sala de sport multifunctionala, cu 10.000 de locuri, parc acvatic si piscine, poligoane artificiale de alpinism, spatii verzi in suprafata de aproximativ 8.000 de metri, hotel sportiv olimpic de trei stele, cu 200 de camere, sali de fitness si un centru medical. In acelasi proiect sunt cuprinse constructia a doua imobile de birouri, destinate societatilor comerciale care urmeaza sa desfasoare activitati conexe, a unor spatii comerciale si de alimentatie publica, a unui centru de recuperare si sanatate, a unei parcari acoperite, plus reabilitarea statiei de metrou Aurel Vlaicu, cu acces direct la arena sportiva, cu reamenajarea exteriorului acesteia. Tot proiectul este preconizat a se realiza din resurse care nu implica in nici un fel bugetul statului.

Presedintele CS Vointa nu renunta

Deloc impresionat de grandiosul proiect al lui Ilie Nastase, Marian Strugaru nu este dispus sa cedeze de bunavoie terenurile pe care isi desfasoara activitatea CS Vointa. “Pe hartie pot sa fac si eu un proiect de 200 milioane de euro”, s-a aratat sceptic Strugaru. “Parasirea locului unde CS Vointa isi desfasoara activitatea de aproape 50 de ani ar echivala practic cu desfiintarea clubului. Avem sase sectii (n.r. – atletism, popice, canotaj, box, fotbal si ciclism) si aproximativ 80 de sportivi legitimati si nu dorim ca toate acestea sa dispara. Pana ce nu va exista un document in care sa se specifice clar obligatia noastra de a evacua imobilele unde ne desfasuram activitatea, nu vom pleca”, a spus Marian Strugaru.
Surprinzator, actuala conducere a Agentiei Nationale pentru Sport nu este la curent cu situatia Clubului Sportiv Vointa, Bogdan Filcea, juristul agentiei, omitand sa-i informeze pe sefii ANS despre etapele la zi ale procesului in care este implicata institutia. “Imi pare rau, dar nu cunosc amanunte legate de situatia actuala a Clubului Sportiv Vointa. Un lucru este clar. Nu este normal sa se ajunga la desfiintarea acestuia”, a spus Liviu Cepoi, vicepresedintele ANS. Pana la rezolvarea conflictul intre ANS, CS Vointa si Ilie Nastase proiectul “Arenele Nastase” ramane doar pe hartie.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă