9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialClotilde Armand : USB va contesta la Biroul Electoral Central decizia privind...

Clotilde Armand : USB va contesta la Biroul Electoral Central decizia privind renumărarea voturilor în mai multe secții din Sectorul 1

Candidata Uniunii Salvați Bucureștiul (USB) la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat, miercuri dimineața, că nu va renunța la inițiativa privind renumărarea voturilor, potrivit Digi24.

„Vom contesta la Biroul Electoral Central decizia luată la nivelul Biroului Electoral de Sector”, a declarat ea la RFI.

Totodată, candidata USB susţine că, în funcţie de soluţia pe care o va da BEC, este pregătită să meargă chiar mai departe: „Eu sunt convinsă că Biroul Electoral Central va înţelege interesul şi necesitatea de a lămuri lucrurile”, a adăugat Clotilde Armand.

Citește și: ALEGERI LOCALE 2016. Biroul Electoral a RESPINS cererea USB de renumărare a voturilor în Sectorul 1

Printre alte posibile căi de atac invocate de Clotilde Armand, în caz că şi BEC va respinge solicitările USB, se numără inclusiv ridicarea unei excepţii de neconstituţionalitate.

Precizările candidatei USB vin după ce, marți seara, Biroul Electoral de Sector a respins solicitarea privind renumărarea voturilor în 18 secții din Sectorul 1.

„Am fost anunțați la ora 15.00 să revenim la ora 19.00, la ora 19.00 ni s-a spus să revenim la ora 21.00, la ora 21.00 ne-au spus să revenim la 22.00. La ora 22.30 ne-au spus că ne-am respins cererea întemeiată și legală”, a scris candidata USB, pe Facebook. 

Citește și: ALEGERI LOCALE 2016. Nicușor Dan: Clotilde Armande a câștigat în secțiile unde a avut observatori

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă