30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialClientela politica, in caruselul "rotatiei cadrelor"

Clientela politica, in caruselul „rotatiei cadrelor”

» In anul 2009, mai multe directii descentralizate de la Galati au avut cate 3-4 directori, schimbati in ritmul schimbarii formulelor de guvernare.

» Agentia Regionala de Mediu are doi directori, in timp ce la Electrica si Electrocentrale aceiasi protagonisti sunt demisi si unsi din nou directori, dupa principiul "Hopa Mitica"

 

Turbulentele din arena politica si succesiunea la putere, in ultimul an, a mai multor formule de guvernare, au generat haosul si la nivelul directiilor descentralizate ale ministerelor si serviciilor deconcentrate din judete, la conducerile carora s-au perindat mai multi directori, fiecare cu o alta protectie politica. Unele dintre institutiile din judetul Galati au avut in 2009 cate 3-4 schimbari de directori. Aceste schimbari au avut urmari nefaste asupra functionarii institutiilor, pentru ca fiecare director si-a impus propria organizare, cu propria schema de sefi de servicii.

AJOFM Galati a inceput anul 2009 avand-o ca director interimar pe Carmen Tofan. Aceasta a fost inlocuita de Elena Grosu, fosta directoare la Romtelecom si sefa de cabinet a eurodeputatei PSD Adriana Ticau. Elena Grosu a intrat in concediu medical si conducerea interimara a fost preluata de adjuncta Elena Palimaru, dupa care la conducerea AJOFM Galati a fost numita Carmen Hantatuc (PDL). CJPAS Galati a fost condusa in ultimii ani, indiferent de guvernare, de  Georgeta Modiga. La negocieri, postul revenise PSD si, pentru ca inlocuirea unei specialiste, cu lucrari publicate, ar fi generat reactiile presei, liderii PSD Galati au promovat-o pe Modiga, incepand cu 22.05.2009, in functia de secretar general al Casei Nationale de Pensii. Astfel, i-au facut loc pentru numirea in functia de director lui Nicu Zburlea, presedintele TSD Galati. Schimbarea de guvern l-a readus pe Zburlea pe fotoliul de adjunct, directoare fiind numita Ana Denis Arama, sotia vicepresedintelui PDL Galati, Iulian Arama. DADR Galati a inceput anul sub conducerea interimara a ing. Profira Onode, care este director adjunct de 15 ani, sub toate guvernarile. PSD l-a numit sef al Directiei Agricole pe Alexandru Santion, care a fost schimbat cu consiliera judeteana PDL, Violeta Nanu, specialista in metalurgie. Directia de Munca si Prestatii Sociale a inceput 2009 sub conducerea directoarei Olimpia Ralea (PDL). Pe 4 iunie, aceasta a fost schimbata de PSD cu Mirela Onisor, inginera, profesoara la GS "Gh Asachi", care la randul ei a fost inlocuita cu directorul interimar Razvan Pavel. Directia de Sanatate Publica a inceput 2009 sub conducerea dr Sorin Ungurianu (PNL), inlocuit cu dr Costinela Georgescu, fara apartenenta politica, inlcuita la randul ei cu dr Valentin Boldea, fratele deputatului PDL Mihai Boldea. Compania nationala Administratia Fluviala a Dunarii de Jos (AFDJ) a avut in 2009 patru directori, de toate culorile politice. Salariatii AFDJ au inceput anul cu directorul Ionel Malenda (PNL), fost viceprimar de Macin, dupa care a fost director interimar Teodor Iulian Gheorghe (PNL), care in scurtul timp cat a fost director si-a acordat o prima de un miliard. In locul lui Teodor Gheorghe a fost numit la conducerea AFDJ Dorin Otrocol (PSD), care a fost inlocuit cu Florin Uzumtoma (PDL).  
   
O situatie stranie este la Agentia Regionala de Mediu Galati, care are doi directori. In aprilie, directoarea Carmen Sandu (PNL) a fost inlocuita cu fostul deputat Constantin Petrea (PDL). Fosta directoare a actionat in instanta Agentia Nationala de Mediu, a castigat procesul si acum trebuie sa fie repusa in functie. In 2009, s-a intamplat ca unii directori sa fie dati jos, dupa care sa revina pe aceeasi functie. La Electrica SA Galati, directorul Iulian Arama (PDL) a fost inlocuit cu Marian Lintes (PSD). Dupa aceea Lintes a fost dat jos, in locul lui fiind numit fostul director Iulian Arama. Dupa pierderea functiei de director la Electrica, Marian Lintes a fost numit director la Electrocentrale SA, in locul lui Tudor Petre (PNL). Recent, Lintes a fost dat jos si din aceasta functie, in locul lui fiind numit tot fostul director Tudor Petre, dar propulsat acum de PDL.

Cele mai citite

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...

România, tot mai aproape de eliminarea vizelor pentru SUA: rata de respingere a cererilor de viză scade sub 3%

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent că România a atins un prag esențial pentru admiterea în programul Visa Waiver al Statelor Unite, subliniind că...
Ultima oră
Pe aceeași temă