In fiecare an, universitatile din Timisoara sustin ca investesc zeci de miliarde in infrastructura. Caminele sunt renovate, imbunatatite, dotate, dar mereu acest lucru se intampla numai cu locurile de cazare „de la strada”. Viata nu este, insa, atat de roz in interiorul campusului.
Pe Aleea Studentilor, „inima” complexului timisorean, caminele (apartinand atat Universitatii de Vest, cat si Universitatii Politehnica) sunt cat de cat renovate. In spatele acestor camine, privelistea este, insa, dezolanta. Cladiri darapanate, ce nu au mai vazut varul de cel putin 10 ani, geamuri sparte si tencuiala cazuta.
Daca patrunzi in Complexul Studentesc de pe strada Cluj, vizavi de Liceul de Muzica „Ion Vidu”, pe partea stanga se inalta caminul numarul 22C al Universitatii Politehnica. Proaspat zugravit, cu schelele inca pe pereti. Coincidenta sau nu, cand premierul Calin Popescu Tariceanu a efectuat o vizita in municipiul de pe Bega, a vizitat exact acest camin, in care isi are sediul si Conventia Organizatiilor Studentesti din Politehnica. Venind dinspre Sala „Constantin Jude” (fosta Sala „Olimpia”) si trecand de Bulevardul Eroilor, pe partea dreapta se inalta caminele Universitatii de Vest (UV). Toate sunt renovate, cu geamuri termopan, interfon, cu ronduri de flori la intrare.
Se pare ca si in acest nou an universitar locurile din camine vor fi insuficiente pentru multimea de studenti ce vor veni la studii in capitala Banatului. Universitatea Politehnica, cu cele 5.500 de locuri disponibile, va asigura cazarea a aproape jumatate dintre cei ce vor sosi la inceputul acestei toamne in orasul de pe Bega. Cei care nu vor prinde insa un loc in camine se orienteaza catre anunturile de inchirieri de locuinte. Cele mai cautate, dar si cele mai scumpe (dupa cele din centrul orasului) sunt apartamentele sau garsonierele situate in sau in apropierea campusului. Aici, cea mai ieftina locuinta, cu o camera, ajunge la 150 euro/luna.