23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialCirculaţia întreruptă pe cinci drumuri naţionale, trafic îngreunat pe A1 şi A2

Circulaţia întreruptă pe cinci drumuri naţionale, trafic îngreunat pe A1 şi A2

Circulaţia este întreruptă pe cinci drumuri naţionale iar traficul este îngreunat pe autostrăzile A1 şi A2 şi pe mai multe drumuri naţionale din cauza zăpezii şi a viscolului, informează, miercuri, Centrul Infotrafic, care recomandă conducătorilor auto să nu plece la drum dacă nue absolut necesar, relatează Mediafax.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe mai multe drumuri naţionale şi pe autostrăzile A1 şi A2 traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, autotrenurile înaintând mai greu, mai ales pe segmentele de drum cu declivitate mare.

Până la ora 16.00, circulaţia era întreruptă din cauza zăpezii şi a viscolului pe următoarele drumuri naţionale: DN2 (E85) pe tronsoanele Urziceni – Buzău (în zona Mihăileşti – Căldăruşanca) şi Voluntari – Urziceni, DN1D Urziceni – Albeşti-Paleologu, DN22 Râmnicu Sărat – Brăila, DN2C Costeşti – Slobozia, DN23 Focşani – Galaţi, între Focşani şi Boţârlău, DN23A Focşani – Ciorăşti, între Gologanu şi Bordeasa, DN23B Măicăneşti – Ciorăşti, între Salcia şi Codreşti.

„Pe DN Centura Bucureşti se circulă cu mare dificultate între intersecţiile cu DN2 şi DN3. În judeţul Cluj, circulaţia a fost reluată la ora 15.35 pe DN1N – centura municipiului Cluj-Napoca, între Vâlcele şi Apahida, tronson pe care s-a produs un accident în care au fost implicate două autotrenuri. În judeţul Suceava se circulă îngreunat pe DN17 Suceava – Gura Humorului, în zona Ilişeşti, din cauza unor autotrenuri care înaintează cu dificultate”, precizează Centrul Infotrafic.

Având în vedere că până joi la ora 18.00 este în vigoare o avertizare emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la ninsori abundente şi viscol, Centrul Infotrafic recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar.

„În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto”, se arată în comunicat.

Poliţiştii de la Infotrafic atrag atenţia că în condiţii de carosabil umed ori acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei creşte numărul de accidente a căror cauză este viteza neadaptată.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă