32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialCirculatia feroviara pe tronsonul Craiova-Caracal, reluata marti dupa-amiaza pe un singur fir

Circulatia feroviara pe tronsonul Craiova-Caracal, reluata marti dupa-amiaza pe un singur fir

Sapte din cele opt vagoane ale trenului care a deraiat in zona localitatii Carcea au fost ridicate de la fata locului, reprezentantii CFR estimand ca traficul feroviar ar putea fi reluat, marti dupa-amiaza, pe unul din cele doua fire de circulatie blocate, potrivit Mediafax.

Aproximativ 60 de muncitori de la CFR au lucrat, in noaptea de luni spre marti, pentru a ridica vagoanele trenului accelerat 1692 care circula pe ruta Timisoara-Craiova-Bucuresti si care a deraiat in zona localitatii Carcea, lucratorii mai avand de luat de pe sine un singur vagon.

Directorul CFR Calatori Craiova, Marin Susanu, apreciaza ca circulatia feroviara pe tronsonul Craiova-Caracal va fi reluata, marti dupa-amiaza, pe o singura linie.

"Muncitorii de la societatea de Interventii Feroviare mai aveau de ridicat, marti, in jurul orei 9.00, un singur vagon din cele opt ale trenului accelerat 1692, care a deraiat in noaptea de duminica spre luni, in comuna Carcea (Dolj). Dupa ce vom ridica si acest ultim vagon mai avem de lucrat la cateva traverse si la linia de cale ferata. Apreciem ca circulatia va fi reluata pe un singur fi in aceasta dupa-amiaza (marti – n. r.)", a spus, marti, corespondentului Mediafax, directorul CFR Calatori Craiova.

Potrivit sursei citate, pentru ridicarea celor opt vagoane au lucrat aproximativ 60 de muncitori de la SC Interventii Feroviare, care au actionat cu doua macarale de mare tonaj. Vagoanele ridicate au fost duse la Revizia Craiova, iar o parte dintre ele la cea mai apropiata statie de langa locul accidentului.

Locomotiva si opt vagoane ale unui tren de calatori au deraiat, in noaptea de duminica spre luni, la cateva minute de la plecarea din Gara Craiova, 15 persoane fiind duse la spital in urma accidentului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă