22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialCiolan a luat şpagă 500 de lei de la un pensionar

Ciolan a luat şpagă 500 de lei de la un pensionar

Traian Ciolan, un simplu inspector din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, s-a dat şi el la „ciolan” şi a fost prins în flagrant de ofiţerii DGA şi de un procuror, în timp ce primea 500 de lei mită de la un pensionar din Reşiţa. Ciolan i-a promis pensionarului că în schimbul banilor va interveni pe lângă funcţionarii Primăriei Municipiului Reşiţa – Spaţiu Locativ pentru a-i se atribui un apartament social din fondul Primăriei.

Şpagă în rate

Potrivit procurorilor, în timp, Traian Ciolan a mai luat diverse sume de bani de la pensioner. În ultimii doi ani a cumulat o sumă de aproximativ 2.000 de euro. Pensionarul era vecin cu funcţionarul public şi avea copii, pentru care ceruse iniţial un apartament ANL, apoi o locuinţă de la Primăria Reşiţa. Denunţătorul şi Ciolan se cunoşteau şi ieşeau împreună la câte un pahar de băutură. Chiar şi flagrantula avut loc în timp ce aceştia ieşiseră la un local din Centrul Civic al Reşiţei. Surse judiciare spun că „Ciolan se temea de un flagrant, pentru că la intrarea poliţiştilor, aceştia l-au pus să scoată tot din buzunar şi nu au găsit nici un ban asupra lui. Acesta venise, însă, cu o mapă pe care o avea pusă pe masă, loc în care poliţiştii au găsit banii marcaţi cu „mită”. Iniţial Ciolan le-a spus anchetatorilor că erau banii pentru plata facturii de gaz, apoi a recunoscut faptl că a pretins suma de bani de la pensionar”.

Traian Ciolan a fost învinuit de săvârşirea infracţiunii de de trafic de influenţă şi a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, apoi a primit un mandat de arestare preventivă pentru 15 zile.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă