22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialCine sunt străinii care și-au pierdut viața în atentatul de la Nisa

Cine sunt străinii care și-au pierdut viața în atentatul de la Nisa

Între cele 84 de victime ale atacatorului de la Nisa, se numără americani, un elvețian, un rus, un armenian și un ucrainean. De asemenea, autoritățile belgiene au declarat că nu au nici o informație despre 25 de cetățeni, conform Le Figaro. 

Astfel, sunt doi americani care au murit în atentat:Sean Copeland, în vârstă de 51 de ani, și fiul său, Brodie, doi texani care erau în vacanță la Nisa, după ce vizitaseră Pamplona și Barcelona, conform American-Statesman. Ministrul elvețian al Afacerilor Externe a semnalat decesul unei elvețiene. Ar fi vorba despre o femeie de 54 de ani, din cantonul Tessin. 

Citește și:  VIDEO. Mărturia unui buzoian despre atentatul de la Nisa: Ne-am buşit unii de alţii ca să ne ferim din calea camionului

Și o studentă din Rusia se numără printre victime , precum și o studentă din Armenia. 

Ministerul ucrainean de Externe a confirmat moartea unui cetățean al său. 

Despre alți 25 de cetățeni belgieni, autoritățile nu cunosc informații. 

84 de oameni au murit, în urma unui atentat care a avut loc la Nisa, de Ziua Franței. Atacul încă nu a fost revendicat, însă autorul a fost împușcat de poliție. Atacatorul a condus prin mulțimea adunată pe faleză, pentru a urmări artificiile de 14 iulie, un camion, strigând în momentul în care a fost omorât ”Allahu Akhbar”. Președintele Francois Hollande a decretat trei zile de doliu național și a prelungit starea de urgență cu trei luni. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă