0.4 C
Bucharest
Monday, 27 November 2023
HomeSpecialNormele pentru VOUCHERE de vacanţă au apărut în Monitorul Oficial

Normele pentru VOUCHERE de vacanţă au apărut în Monitorul Oficial

Normele metodologice privind acordarea voucherelor de vacanţă au fost publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit acestor norme, atât salariaţii din sectorul bugetar, cât şi cei din mediul privat pot primi vouchere de vacanţă în limita a şase salarii minim brute.

Voucherele de vacanţă reprezintă bonuri de valoare, emise de unităţile autorizate de Ministerul Finanţelor Publice, care sunt acordate persoanelor angajate prin încheierea unui contract individual de muncă şi pot fi folosite doar în turismul românesc. Voucherele pot fi acordate fie pe suport hârtie, fie pe suport electronic, decizie ce va putea fi luată de către angajatori.

Beneficiarii au dreptul să îşi aleagă unitatea de la care achiziţionează servicii turistice, însă numai dintre cele afiliate care deţin licenţa de turism sau certificat de clasificare emise de Autoritatea Naţională pentru Turism.

Este interzisă comercializarea voucherelor de vacanţă în schimbul unor sume de bani sau a a altor bunuri sau servicii, precizează actul normativ.

Valoarea voucherelor de vacanţă nu poate depăşi, într-un an calendaristic, contravaloarea a şase salarii minime brute, voucherele având o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii pe suport hârtie, respectiv de la data alimentarii pentru cele emise pe suport electronic.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Suveraniștii vor să lanseze lebăda albă în viitoarea baltă electorală

Blocul Suveranist Român a primit botezul în weekend. Șapte partide și-au unit destinul. Prin anunțul făcut de Eugen Orlando Teodorovici, la conferința de lansare...
Ultima oră
Pe aceeași temă