24.9 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Cine este noul șef al OMV

Consiliul de Supraveghere al OMV l-a numit pe Rainer Seele ca noul preşedinte şi CEO al OMV, compania mamă a Petrom,el urmând să preia această funcţie de la 1 iulie 2015, potrivit unui anunţ publicat pe bursa din Viena.

Anterior numirii, Rainer Seel deținea funcția de președinte al Camerei de comerț Germania-Rusia. Rainer Seele a derulat afaceri cu Rusia în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al companiei germane Wintershall (parte a concernului BASF).  Wintershall este cel mai mare producător german de tiței, cu peste 2500 de angajați în 40 de țări. Compania germană a semnat un joint-venture cu Gazprom și opereaza  în Siberia.

Numirea lui Seele vine în contextul în care au apărut zvonuri, dezmințite oficial, potrivit cărora Gazprom are intenții de cumpărare ostilă de acțiuni OMV.

"Motivul pentru care Germania si Rusia sunt parteneri puternici si, mai ales, parteneri pe termen lung, este faptul ca firmele din ambele tari recunosc ca un dialog continuu furnizeaza bazele pentru succesul reciproc"

Rainer Seele, comunicat din martie 2012

Ultima oră
Pe aceeași temă