14.1 C
București
sâmbătă, 12 octombrie 2024
AcasăSpecialTerorism în Franța: Povestea femeii care s-a detonat în Saint-Denis

Terorism în Franța: Povestea femeii care s-a detonat în Saint-Denis

Hasna Ait Boulahacen, presupusa femeie kamikaze în timpul raidurilor antireroriste din Saint-Denis, a fost verişoara teroristului care a orchestrat atacurile din Paris, Abdelhamid Abaaoud. Femeia nu era interesată de religie, îi plăcea să se distreze şi era recunoscută pentru relaţiile pe care le-a avut cu mai mulţi bărbaţi, scrie tabloidul Daily Mail.

Semne de întrebare

Martorii detonării Hasnei Ait Boulahacen au spus că, înainte de a se arunca în aer, femeia a strigat: „Ajutor, ajutor. Nu sunt iubita lui”. Mai mult, vineri, o sursă din poliție a dezvăluit pentru agenția France Presse că teroristul kamikaze ar fi fost de fapt un bărbat

Fratele ei, Youssouf Ait Boulahcen, a spus că Hasna nu a citit niciodată Coranul şi că începuse să poarte un văl abia cu o lună în urmă.

„Trăia în propria ei lume. Nu era interesată să îşi studieze religia. Era preocupată continuu de telefonul mobil, Facebook şi WhatsApp. I-am spus să se oprească, dar nu m-a ascultat. Mi-a ignorat numeroasele sfaturi, spunându-mi că nu sunt tatăl sau soţul ei şi, prin urmare, să o las în pace”, a spus Youssouf Ait Boulahcen.

Citește și: Cine este teroristul Abdelhamid Abaaoud, care ar fi orchestrat atentatele din Paris

Recent, a fost publicată pe Internet o fotografie selfie în care Ait Boulahcen apare într-o cadă cu spumă, poartă bijuterii şi este machiată puternic.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini cu Hasna Ait Boulahacen, femeia care s-a detonat în timpul raidurilor antireroriste din Saint-Denis.

Copilărie tristă

Familia femeii kamikaze s-a stabilit în Paris în anul 1973, unde Hasna Ait Boulahacen s-a născut în anul 1989, în cartierul Clichy-la-Garenne. Părinţii ei au divorţat, iar Hasna a crescut în familii adoptive.

Citeşte şi: Atentatele din Paris. Ultimul mesaj găsit pe telefonul mobil al unui atacator, TULBURĂTOR

“A fost victimă a violenţei încă din copilărie – respinsă şi tratată rău. Nu a primit niciodată dragostea de care avea nevoie. De la vârsta de cinci ani a fost adoptată”, a mai spus fratele ei, care a precizat că el şi Hana nu au fost niciodată foarte apropiaţi, pentru că au trăit separat.

Mai mulţi cunoscuţi ai femeii au spus că Ait Boulahacen avea o relaţie apropiată cu tatăl ei, pe care îl vizita des în Creutzwald, Moselle, şi alături de care a locuit timp de două luni.

Un cunoscut al femeii, Amin Abou, a spus despre ea că era foarte petrecăreaţă şi îi plăcea să îşi petreacă timpul în cluburi.

“Obişnuiam să o văd într-un club din Germania, unde alcoolul este mult mai ieftin decât în alte părţi. A mers acolo timp de două luni, în urmă cu doi sau trei ani. Nu lucra şi nici nu mergea la Universitate. Nu cred că şi-a încheiat studiile. Obişnuia să bea alcool, să fumeze şi să iasă cu mulţi bărbaţi. Avea o reputaţie proastă. A avut mulţi iubiţi, dar niciodată o relaţie serioasă. Nu avea prieteni adevăraţi, ci doar oameni cu care ieşea în oraş”, a spus Abou, care a adăugat că Hasna Ait Boulahacen avea probleme în familie şi trăia într-un cartier rău famat din Saint-Denis.

Citeşte şi: Atentatele din Paris. Mesajul CUTREMURĂTOR al unui văduv pentru terorişti: Nu vă dăruiesc ura mea

O altă persoană care o cunoştea, Mattius Jacques, a spus că Hasna Ait Boulahacen nu purta niciodată hijab şi nu mergea la moschee.

„Tatăl ei nu se supăra. Cântă la chitară şi obişnuia să lucreze într-o fabrică de maşini, dar acum este pensionar. El merge la moschee frecvent, iar de sărbători merge în Maroc, pentru că trăieşte singur”, a spus Jacques.

Un vecin al femeii, Hassane, a spus că femeia a început să poarte hijab în urmă cu două luni. „Nu îi era frică de nimeni. Era ca un mic soldat. Era foarte plină de viaţă, dinamică. Vorbea frumos şi era respectuoasă”, a spus el.

Hassane, în vârstă de 62 de ani, a adăugat că Ait Boulahcen l-a ajutat, odată, cărându-i cumpărăturile care erau foarte grele pentru el.

Boulahcen a fost studentă la Universitatea Paul Verlaine din Metz şi director al unei companii de construcţii, Beko Construction, care a fost lichidată în anul 2014.

Teroare în Franța 

O serie de șase atentate teroriste au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris, soldate cu 129 de morți și peste 350 de răniți.  

La cinci zile de la atentatele de la Paris, polițiștii au descins în forță în Saint-Denis, o localitate aflată la periferia Parisului. Principala țintă a acestui raid a fost organizatorul atentatelor, Abdelhamid Abaaoud. El a fost omorât, miercuri, de poliţiştii francezi, în raidurile antiteroriste de la Saint-Denis.

În urma atentatelor, Franţa a cerut ajutor statelor membre UE invocând în premieră un articol din Tratatul UE. Acesta prevede că, „dacă un stat membru este victima unei agresiuni armate pe teritoriul său, celelalte state membre vor avea obligaţia (de a-i acorda) ajutor şi asistenţă prin toate mijloacele de care dispun, conform Articolului 51 al Cartei Naţiunilor Unite“.

Joi, Adunarea Națională a votat pentru prelungirea cu trei luni a stării de urgență în Franţa.

 

Cele mai citite

ANM anunță o răcire bruscă a vremii în toată țara, cu ploi și vânt puternic în sud și sud-est

Vremea se răcește semnificativ în întreaga țară, cu ploi și intensificări ale vântului, mai ales în sud și sud-est. A fost emis un Cod...

NATO spune că există riscul declanșării unor violențe în nordul Kosovo

Tensiunile etnice persistente din nordul Kosovo ar putea declanșa o repetare a violențelor de anul trecut, când patru persoane au murit într-un schimb de...

Furtună toxică: Rusia acuză Kievul de folosirea armelor chimice furnizate de NATO

Ambasada Rusiei la București a transmis că cei responsabili vor fi identificați și vor primi pedepse meritate și inevitabile Ambasada Federației Ruse în România a...
Ultima oră
Pe aceeași temă