6.3 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăSpecialCinci poliţişti egipteni au fost uciși în peninsula Sinai

Cinci poliţişti egipteni au fost uciși în peninsula Sinai

Cinci poliţişti au murit, joi, după ce bărbaţi înarmaţi au atacat un punct de control din peninsula Sinai, situată în nordul Egiptului, informează BBC,citat de Mediafax.

Ministerul de Interne din Egipt a anunţat că cinci poliţişti au murit şi trei recruţi au fost răniţi în atacul de joi din oraşul El-Arish. Autorităţile îi caută pe atacatori.

Grupări extremiste, care activează în special în penisnula Sinai, au ucis sute de membri ai forţelor de securitate egiptene din 2013, de la demiterea fostului preşedinte Mohammed Morsi, în timp ce împotriva acestora au fost efectuate raiduri aeriene şi terestre.

Ultimul atac major din oraşul El-Arish a avut loc în decembrie, când atacatori sinucigaşi s-au detonat în faţa unui hotel, ucigând doi judecători care monitorizau alegerile parlamentare din Egipt.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum să citești mesajele șterse pe WhatsApp

Una dintre cele mai populare caracteristici ale aplicației WhatsApp este că poți șterge mesajele printr-o simplă atingere. WhatsApp a introdus recent funcția „Șterge mesajul pentru...

Ce tehnică folosesc medicii germani pentru a readuce oamenii la viață

O tehnică inovativă este folosită de medicii germani pentru a readuce oamenii la viață. Un nou startup din Berlin a păstrat deja cadavrele a aproximativ...

Banca Angliei, în alertă după tulburările din sectorul bancar

Oficialii Băncii Angliei au declarat marți că banca centrală este în alertă pe fondul turbulențelor globale din sectorul bancar, dar au adăugat că Marea...
Ultima oră
Pe aceeași temă