-0.4 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialCINCI INOVAŢII SAINT-GOBAIN CARE AU SCHIMBAT ROMÂNIA

CINCI INOVAŢII SAINT-GOBAIN CARE AU SCHIMBAT ROMÂNIA

În cadrul Saint-Gobain, măsurile întreprinse pentru dezvoltarea culturii inovației dau roade. Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, Thomson Reuters Top 100 Global Innovators a clasat Saint-Gobain printre cele mai inovatoare 100 de organizații mondiale. Munca de cercetare a Saint-Gobain vizează atât inovaţiile tehnologice, cât şi îmbunătățirea produselor, proceselor și serviciilor sale, urmărind obiectivul deschiderii către clienţi și anticipării nevoilor clienților. Proiectele inovatoare comune diferitelor mărci din cadrul Saint-Gobain se multiplică, având drept fundament o cultură a parteneriatului și dezvoltării comune. Grupul caută, de asemenea, noi piețe prin intermediul NOVA External Venturing, dedicată inovației externe și responsabilă de relațiile cu start-up-urile. Mai mult, Saint-Gobain menține un număr de parteneriate cu instituții academice și științifice. În octombrie 2014 Grupul a inaugurat, împreună cu Centrul Național Francez pentru Cercetare Științifică (CNFCS) și cu Institutul Japonez pentru Știința Materialelor (IJSM) laboratorul LINK (Laboratory for Innovative Key Materials and Structures) din Japonia.

Echipele din Cercetare-Dezvoltare și Marketing au colaborat eficient la toate nivelele de-a lungul multor ani. Acest mod de lucru eficientizează oferirea răspunsurilor specifice care satisfac așteptările pieței, anticipează nevoile emergente și diminuează timpul de vânzare.

În România, următoarele 5 produse și soluții inovatoare și sustenabile pentru clădirile de astăzi și de mâine au un puternic impact asupra domeniului construcţiilor:

SGG PLANITHERM® 4S Evolution combină controlul solar superior și proprietățile izolării termice, realizând un mediu plăcut pe durata întregului an, permiţându-ţi să te bucuri de temperatura perfectă şi lumina ideală indiferent de anotimp. In plus, SGG PLANITHERM® 4S Evolution te poate ajuta să economiseștii costurile facturilor la energie. Proprietățile de izolare termică te vor ajuta să utilizezi mai puțină energie pentru ca interiorul să rămână la temperatura dorită.

·Saint-Gobain PAM – Blutop® cu acoperire  BioZinalium® –  o soluție completă și inovatoare pentru rețelele de distribuție a apei potabile. Blutop® este o gamă de țevi si fitinguri din fontă ductilă  cu DN / OD de la 75mm la 160mm, cu protecţie exterioară BioZinalium®. Această nouă și inovatoare acoperire dezvoltată în laboratoarele PAM asigură protecția ţevilor împotriva biocoroziunii, prin adăugarea de cupru (Cu) la aliajul ZnAl – 400g / m2. Cu această gamă, PAM oferă o soluţie durabilă pentru reţele de distribuţie a apei potabile, un material conceput să reziste peste 100 de ani.

Rigips Activ’Air® – placa din gips-carton de la Saint-Gobain Rigips (atestată ca furnizor de soluții pentru clădirile certificate în programul “Green Homes”/ “Case Verzi” înglobează o tehnologie revoluţionară, special concepută pentru a purifica aerul din interiorul clădirilor, fiecare metru pătrat de placă Activ’Air® putând reduce concentrația formaldehidei (un compus organic volatil ce poate provoca iritaţii ale ochilor şi ale aparatului respirator) dintr-un metru cub de aer cu până la 70%. Eficacitatea sa este imediată, chiar după montare, produsul fiind testat chiar şi cu diverse tipuri de finisaje şi decoraţiuni: tapet din hârtie, tapet din fibră de sticlă, vopsea minerală, vopsea acrilică. Capacitatea sa de neutralizare se menține timp de 50 de ani, substanța activă acționând în scopul purificării şi îmbunătăţirii calităţii aerului din încăperi pe toată această perioadă. După eliminarea formaldehidei din încăpere (prezentă în produsele de curăţare, textile, parchet, vopsele şi în special în mobilier), aceasta nu se reîntoarce în aer, ci este reținută şi descompusă în interiorul plăcilor din gips-carton. Produsul a fost atent analizat şi testat de organisme independente: Institutul independent ECO  din Köln şi Grupul de laboratoare EUROFINS din Danemarca, conform ISO 16000 – 23. De asemenea, a primit ştampila “Aprobat” din partea Institute for Building Biology (IBB) din Rosenheim. Această ştampilă evidențiază capacitatea produsului de a contribui la o viață sănătoasă, în paralel cu rolul său activ la protecția mediului, contribuind în mod relevant la construcția clădirilor “verzi”, a clădirilor sănătoase ale secolului XXI, fiind produs numai în unități de producție cu certificare ISO 14001. Rigips Activ’Air® a fost declarat “Produsul inovator al anului 2015” de către Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (Romania Green Building Council).

weber.plan profi este un mortar autonivelant realizat printr-o formulă ce conţine cimenturi speciale, agregate, lianţi suplimentari şi amestecuri chimice. Şapa este comercializată sub forma unei pulberi uscate, pre-amestecate, care dupa preparare se poate aplica într-un strat de 2-10 mm pentru nivelarea pardoselilor din beton şi a şapelor în locuinţe. weber.plan profi asigură o mai mare rezistenţă datorită fibrelor de armare, putând fi utilizat chiar şi sub sistemele de încălzire prin pardoseală. Acesta va oferi o suprafață gata pregătită pentru acoperirea finală cu gresie, faianţă, mochetă, foi de vinil, linoleum, parchet laminat și este potrivit pentru reşedinţe de trafic mediu, clădiri noi şi renovări, spaţii interioare.

« Mansarda Perfectă » – este o soluţie ISOVER care conferă mansardelor izolare termică şi acustică şi care protejează lemnul împotriva umidităţii. « Mansarda Perfectă » este o soluţie unică pe piaţa din România şi include vata de sticlă de înaltă performanţă Uniroll Plus şi sistemul ISOVER Vario. Componenta principală a acestui sistem este membrana inteligentă ISOVER Vario KM Duplex, asupra căreia ISOVER are exclusivitate mondială. Această soluţie oferă utilizatorilor economii semnificative la energie, confort acustic şi termic şi asigură lemnului o durată lungă de viaţă.

 

Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...
Ultima oră
Pe aceeași temă