31.1 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialChivu: "Trebuie sa ne vedem lungul nasului, suntem niste furnicute"

Chivu: „Trebuie sa ne vedem lungul nasului, suntem niste furnicute”

Capitanul reprezentativei Romaniei, Cristian Chivu, a declarat ca tricolorii au aratat in meciul cu Olanda, scor 0-2, in urma caruia au ratat calificarea in sferturile Euro 2008, ca nu sunt o echipa care sa se ridice la nivelul unor tari ca Portugalia, Germania sau Spania. "Mai mult nu putem, trebuie sa ne vedem lungul nasului, nu suntem Portugalia, Germania sau Spania. Noi, astia, suntem furnicute, muncitori, alergam incerand sa recuperam ca sa-i dam posibilitatea lui Adi (n.r. – Mutu) sa faca cat mai multe. Trebuie sa acceptam realitatea", a spus Chivu.
Fundasul legitimat la Internazionale Milano a subliniat ca in meciul de marti, de la Berna, Olanda "a jucat foarte bine si a fost mai proaspata". "Am incercat sa facem acelasi joc, dar am alergat mult in gol pentru ca stiam de Italia si nu am mai avut puterea sa reactionam. Nu a fost vorba de relaxare. Nu am mai avut putere, ei au pasat foarte mult, foarte bine, iar noi am alergat in gol. Ramanem optimisti pentru urmatoarele campanii de calificare. Noi am avut 90 de minute ca sa demonstram ca meritam sa jucam in sferturile de finala, din pacate, nu am profitat de aceasta posibilitate. Am incercat sa jucam ca si pana acum, sa ne facem jocul nostru, a iesit bine cu Italia si Franta, dar azi nu ne-a iesit. Am jucat sa nu pierdem, gandindu-ne la Italia-Franta", a spus Chivu.

Capitanul nationalei Romaniei a explicat si evolutia sa mai putin reusita din partida cu Olanda. "Am gresit multe pase pentru ca nu existau solutii. Am incercat sa fac ceea ce mi se oferea la momentul respectiv. Raman experienta acumulata, dar si faptul ca ne-am luptat de la egal la egal cu campioana mondiala si ramanem optimisti pentru urmatoarele campanii. Inaintea turneului aproape nimeni nu ne dadea nici o sansa. Ar trebui sa luam partea plina a paharului. Trebuie sa ne pregatim mai bine pentru ceea ce urmeaza. E o experienta unica pentru multi. Sunt multi care au avut posibilitatea sa joace la un turneu final, cred ca le va fi de folos pe viitor. Lipsa de experienta a contat atunci cand am luat gol cu Italia la un minut dupa ce marcasem. Nu aveam voie", a punctat Chivu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă