6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Chișinău: Cozi formate din sute de români care vor să voteze....

UPDATE. Chișinău: Cozi formate din sute de români care vor să voteze. MAE spuine că e atmosferă ”de sărbătoare”.

UPDATE 14.10: Secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu, aflat la Chişinău, susţine că în capitala R. Moldova atmosfera este calmă şi "impregnată de un spirit de sărbătoare", iar omenii sunt veseli, glumesc şi unii ascultă muzică românească şi chiar dansează, scrie Mediafax.

"Mi-am exercitat dreptul la vot pentru alegerea preşedintelui României în jurul orei 9:00, la secţia amenajată în cadrul Ambasadei României la Chişinău. Am putut constata în mod nemijlocit că procesul de votare se desfăşoară normal, fără incidente, aceasta fiind situaţia şi în celelalte 20 de secţii din R. Moldova, unde totul se desfăşoară în parametri normali. Totul a decurs bine, nu lipseşte niciunul dintre membrii birourilor secţiilor de votare din R. Moldova", a declarat secretarul de stat Bogdan Aurescu, potrivit unui comunicat MAE.

Acesta a precizat că a discutat cu oamenii care aşteptau să-şi exercite dreptul de vot şi că aceştia erau "mulţumiţi de modul în care decurge procesul de votare".

—–

Cele patru secţii de votare amenajate în capitala Republicii Moldova au rânduri de sute de români care așteaptă încă de la ora 05.00 să-și exprime opțiunile electorale.

Potrivit Mediafax, sute de români s-au prezentat la cele patru secţii de votare din Chişinău (două la Consulat şi câte una la Ambasadă şi la ICR) încă de la ora 5.00 dimineaţa, cu două ore înainte de deschiderea urnelor, la ora locală 7.00 (aceeaşi cu ora României).

Românii din Republica Moldova au la dispoziţie 21 de secţii de votare pentru a-şi alege preşedintele.

În primul tur al alegerilor prezidențiale, zeci de români din Republica Moldova nu au putut să voteze până la închiderea urnelor la secţiile din capitală şi la cea din Ialoveni, în apropiere de Chişinău.

La primul tur al alegerilor prezidențiale, în Republica Moldova au votat aproape 20.000 de persoane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă